20. YILDA BİN 650 KONUK GELİYOR

20. YILDA BİN 650 KONUK GELİYOR
Dünya Festivaller Birliği'nden birçok kez ödül alan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bu yıl da birbirinden renkli etkinlik ve konserleriyle vatandaşlarla buluşuyor. Bu yıl 20’incisi düzenlenecek olan uluslararası kültür ve sanat fe
24 Temmuz – 3 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek 20. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması, Uluslararası Geleneksel El Sanatları Sergisi, Uluslararası Altınköprü Çağdaş Dans Yarışması, Modern Dans Gösterileri, Uluslararası (Güler Ertan) Fotoğraf Yarışması gibi onlarca etkinliğe ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında bu yıl Türk pop ve halk müziğinin ünlü isimleri Simge Sağın, Ferhat Göçer, Fatma Turgut, Musa Eroğlu ve Fatih Erkoç gibi isimler konser verecek.

Dünya festivali olduk

Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin her yaş grubuna hitap ettiğini ve festivalin temel felsefesinin insanları eğlendirmek olmadığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Bu yıl 20’incisini düzenleyeceğimiz kültür ve sanat festivalimiz için geri sayıma başladık. Binlerce yabancı misafirimizi Büyükçekmece’de ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz Cannes Film Festivali gibi, Büyükçekmece denilince de tüm dünyada akla ilk olarak kültür ve sanat festivali gelsin. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, bir dünya festivalidir. Türkiye'deki şekliyle de dünyadaki en iyi festival ödülünü 7 kez alan bir kültür ve sanat faaliyetidir. Kültür ve sanata gönül veren herkesi Büyükçekmece'ye festivalimize bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Oslo'da Türkiye’yi  temsil edecek

Türkiye Milli Delegasyonu Komite Üyesi olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi İzleme Komite Toplantısı’na katılıyor.

Başkan Dr. Hasan Akgün, Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen toplantıya katılarak bir kez daha Türkiye’yi temsil edecek. 2 – 4 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek toplantıda Kuzey Kıbrıs, Azerbaycan ve Bosna – Hersek’le ilgili gündem maddeleri yer alacak. Ayrıca 31 Mart – 23 Haziran yerel seçimlerinde gözlemci olarak Türkiye’ye gelen Avrupa Konseyi üyelerinin seçim sonrasında düzenledikleri raporların da toplantı gündeminde yer alması bekleniyor. 2001 yılından bu yana Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Türkiye Milli Delegasyonu olarak Türkiye’yi temsil eden Başkan Dr. Hasan Akgün “Gerçekleştirdiğimiz bu toplantılar yerel ve bölgesel demokrasinin gelişmesi açısından büyük önem teşkil ediyor. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, yerel ve bölgesel gözlem yetkisine sahip tek Avrupa kurumudur. Komite üyeleri ülkemizde düzenlenen yerel seçimlerde bizlere destek oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.