200 Büyükçekmeceli Çanakkale şehidine büyük vefa

200 Büyükçekmeceli Çanakkale şehidine büyük vefa
Büyükçekmece Belediyesi'nce 100. yıldönümü ansına yaptırılan Çanakkale Destanı Anıtı'nda, Çanakkale Savaşları'nda şehit olan Büyükçekmeceli 200 şehidin isimleri yazılacak.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü anısına yaptırılan ve 24 Nisan tarihinde açılışı yapılacak olan "100. Yıl Atatürk ve Çanakkale Geçilmez Anıtı"nda  Büyükçekmeceli şehitlerin isimlerini yaşatmanın tarihe karşı da önemli bir görev olduğunu vurguladı.

"Gelecek kuşaklara aktaracağız"

"Çanakkale Kara Savaşları'nın başlangıç tarihi olan 24 Nisan da açılışı gerçekleştirilecek olan "100. Yıl Atatürk ve Çanakkale Geçilmez Anıtı"nda Çanakkale'de şehit olan Büyükçekmeceli atalarımızı ölümsüzleştireceğiz" açıklamasını yapan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün;  "Dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olarak kabul edilen Çanakkale Zaferi'ni gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmalıyız. Bu bilinçle, Çanakkale Savaşları'nda bu ülkenin bağımsızlığı için canlarını veren 200 Büyükçekmeceli şehidimizin isimlerini tespit ettik. İsimlerini, Çanakkale Destanı'nın 100. yıldönümü anısına yaptırdığımız anıta yazdırıyoruz. Böylelikle gelecek kuşaklar, bu ülkenin bugünlere gelirken ne bedeller ödediğini daha iyi anlayacak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatmak için daha çok çalışacaklardır. Çünkü tarihine sahip çıkmayan milletler yok olmaya mahkumdur" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.