Afrin şehitleri için saygı duruşu

Afrin şehitleri için saygı duruşu
Büyükçekmece Belediye Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de terör örgütlerine yönelik olarak sürdürdüğü operasyona tam destek vererek, tek yürek, tek ses oldu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Ülkemizin bugününü ve geleceğini tehdit eden, sınırlarımızın güvenliğini tehdit eden her kim olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti’nin kahraman ordusu onların başına binecektir” dedi.

Şubat ayı birinci oturumunu gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de terör örgütlerine yönelik olarak sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı’na tam destek verdi.

“Türk milleti ve devleti kararlılığını göstermiştir”

Mecliste konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek; “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Ancak biz zor günlerin milletiyiz. Bunu 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi’nden bugüne kadar hepimiz biliriz ve zor günlerde Türk milletinin nasıl bir tavır sergilediğini de tüm dünya çok iyi bilir. Tarihine yüzlerce kahramanlık destanı sığdıran bu milletin ne zaman nerde ne yapacağını da herkes çok iyi bilir. Bugünde yaklaşık 17 gündür Türkiye’nin güneyinde, Suriye’nin kuzeyinde ülkemizin bugün ve yarın için güvenliğini tehdit edecek, terörist gelişmelere terörist yapılaşmalara karşı Türk milleti ve devleti kararlığını göstermektedir. Kahraman Türk ordusu, bütün unsurlarıyla planlı bir şekilde Afrin harekatını gerçekleştirmektedir. Türk milletine, devletine ve ordusuna yakışır şekilde emperyalizmin ağa babalarının istememesine rağmen, engellemelerine rağmen en başarılı şekilde gece gündüz devam etmektedir. Millet olarak, devletimizin payidar olabilmesi için, ülkemizin geleceği için birlik ve beraberliğimizi koruyarak, dik duracağız” şeklinde konuştu.

Afrin şehitleri için saygı duruşu

17 günde yaklaşık bin teröristin imha edildiğini, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 15 neferinin de şehit olduğunu hatırlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Bunlar bizim şeref madalyalarımızdır. Bu ülke için, vatan için, bayrak için Malazgirt Meydan Muharebesi’nden bu yana ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu Cumhuriyeti kuran ve bize emanet eden bütün kahraman şehitlerimizden son toprağa düşen 15 şehidimize kadar hepsi için sizleri bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum” ifadesini kullandı.  Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız okundu.

“Türkiye Cumhuriyeti devletinin her bir bireyi olarak arkasında ve yanındayız”

CHP Grubu adına konuşan Ahmet Şahin, Türk milletinin tarih boyunca içeriden ve dışarıdan gelen birlik ve beraberliğimize kast eden tüm eylemelere karşı dik durduğunu ve gereğini yaptığını belirterek şunları söyledi; “Bugün sınır dışı operasyonu olarak yapmış olduğumuz mücadelemizde her hangi bir eleştiriye dahi fırsat verilmeden, Türkiye Cumhuriyeti devletinin her bir bireyi olarak arkasında ve yanındayız. Biz inancımız gereği barış üzerine tesis edilmiş bir dinin mensuplarıyız. Cumhuriyetimizin kurucusu, “yurtta sulh cihanda sulh” demiştir. Bugün bizlerde ülkemizin bekası, birliği ve beraberliği için yapmış olduğumuz harekata Zeytin Dalı Operasyonu diyoruz. Zeytin evrensel alanda barışı temsil eder. Bizler, ancak ve ancak barış için gerekeni yaparız. Bu vesileyle Afrin harekatında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine sabır diliyoruz. Tabi ki ateş düştüğü yere yakar ama bu ateş peygamber ocağına yani gönüllerimize düşüyor. O acıyı aileleri gibi bizlerde aynı şekilde hissediyoruz."

“Türk ordusu kesinlikle izin vermeyecektir”

Ak Parti Grup Başkan Vekili Recep Erol, Afrin harekatına yönelik konuşmasında şunları söyledi: “Sınırımız da bir terör devletinin kurulmasına, sınır muhafızları adıyla bir ordu kurulmasına, Türkiye Cumhuriyeti devleti kesinlikle izin vermeyecektir. Ve bu anlamda Irak sınırına kadar ülkemizi kuşatmaya çalışan terör örgütlerine ve bu terör ordularına Türkiye Cumhuriyeti ordusu, İslam’ın son ordusu, Türk ordusu kesinlikle izin vermeyecektir. Rabbim Tüm şehitlerimize rahmetiyle muamele eylesin. Bu anlamda tüm gazilerimize şifa versin.

“Milletimizle birlikte askerimizin arkasındayız”

İYİ Parti Meclis Üyesi Seher İlhan Yıldız’da konuşmasında son yıllarda terörün ülkemizi yaralayan sorunların başında gelmekte olduğuna vurgu yaparak; “Artık bu problem beka sorunu olmaya başlamıştır. Ülke menfaatleri için hükümetimiz ve Türk silahlı kuvvetleri sınır güvenliğini garantiye almaya başlamıştır. Bütün milletimizle birlikte askerimizin arkasındayız. Hükümetin kararlarını destekliyoruz. Mehmetlerimizi Allah’a emanet ediyorum” ifadesini kullandı. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.