Akgün: 19 Mayıs 1919 Türk ulusunun yeniden doğuşudur

Akgün: 19 Mayıs 1919 Türk ulusunun yeniden doğuşudur
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı ulusal kurtuluş mücadelesinin 98’inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "19 Mayıs, bağımsızlığına düşkün Türk milleti

“Gençlerimizi bu gayreti boşa çıkartacaktır”


Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:


19 Mayıs 1919 Türk Ulusu’nun yeniden doğduğu gündür. 19 Mayıs 1919, yenilmiş, yorgun ve yoksul düşmüş bir halkın vatanını ve bayrağını sahiplenerek, geleceğini yeniden kurma kararlılığının günüdür. 19 Mayıs 1919, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolun ilk adımıdır.


Millet iradesini esas alan yeni bir anlayışın ortaya çıkışıdır. Bugün sahip olduğumuz bağımsızlığımız, Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, çağdaş yaşam ve kurumlarımız o gün başlatılan mücadelenin eseridir.


Bugün bu mücadelenin hangi koşullarda verildiğinden haberdar olmayanlar, bu mücadeleyi verenleri ve bu mücadelenin kahramanlarını küçümseme gayreti içindeler. Geleceğimiz olan gençlerimizin bu gayretleri boşa çıkartacağına inancım tamdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden, gösterdiği aydınlıktan yoldan yürüyen gençlerimizin 98 yıl önce başlatılan bu mücadeleyi sonsuza kadar yaşatacaklardır. Ülkemizi, Cumhuriyetimizi, demokrasimizi medeni ülkeler seviyesine taşıyacak olan da yine gençlerimizdir.


Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.