Akgün; “4 yeni okul daha kazandıracağız”

Akgün; “4 yeni okul daha kazandıracağız”
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle bir mesaj yayımlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’nin geleceği için eğitiminin öneminin tartışılamayacağına vurgu yaptı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çağdaş bir geleceğe açılan kapının anahtarının eğitim olduğunu söyledi.

 

Eğitim ve öğretimdeki başarı çıtasını daha yukarılara taşımak için bugüne kadar sağlamış olduğu desteği bundan sonra da sürdüreceğini belirten Başkan Akgün, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Büyükçekmece Belediyesi’nin her zaman için önceliği eğitim konusudur. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin daha sağlıklı ve daha huzurlu bir ortamda eğitim dönemini geçirebilmeleri adına yapılması gerekenleri yaptık. Ayrıca bu yıl içinde Büyükçekmece’ye 4 yeni okul daha kazandırmayı hedefliyoruz. Çünkü şuna inanıyoruz ki, Türkiye’nin ve çocuklarımızın geleceği için eğitimin önemi tartışılmaz. Unutulmamalıdır ki çağdaş medeniyet seviyesine giden yol eğitimden geçer.

 

“Eğitime katkılarımız sürecek”

Sevgili öğretmenlerimiz, veliler imiz ve öğrencilerimiz; uzun bir yaz tatilinin ardından 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlayacak olmasının mutluluğu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimizin, ülkemizin yarınları ve geleceği olduğu gerçeğinden hareketle eğitim ve öğretim olgusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çıkmamız gereken merdivenin en önemli basamağıdır. Eğitim ve öğretim; bireyin tüm yaşamı boyunca gereksinim duyduğu bilgi, beceri, tutum ve davranışların kazandırıldığı, zeka ve yeteneklerinin ortaya çıkarılarak geliştirildiği önemli bir süreçtir. Bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, mutlu ve başarılı bir nesil yetiştirmek, eğitim ve öğretime verilen önemle doğru orantılıdır. Çağdaş bir geleceğe açılan kapının anahtarı eğitimdir. Büyükçekmece genelinde eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz hedefe ulaşabilmek için yaptığımız titiz çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğimizi ifade ediyor, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nın öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.