Akgün, Avrupa Konseyi’nde ülkemizi temsil ediyor

Akgün, Avrupa Konseyi’nde ülkemizi temsil ediyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2000 yılından bu yana Türk Milli Delegasyonu Üyesi olarak görev yaptığı Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinin 32. Genel Kuruluna katılmak üzere Strazburg'a gitti.

“Milli çıkarlarımızı düşünürüz”

Fransa’ya hareket etmeden önce bir açıklama yapan Başkan Akgün, “Avrupa Konseyinde ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bazı Avrupa ülkelerinin son dönemdeki Türkiye karşıtlığını ve siyasi oyunlarını biliyoruz. Bu bilinçle ülkemizin menfaatleri doğrultusunda çalışacağız” dedi. Başkan Akgün, “Biz Avrupalı bir ülkeyiz. Bu zamana kadar olan kazanımlar ve kurulmuş ilişkiler güncel siyasi manevralara feda edilemez. Günlük siyaset başka, ülkeler arası ilişki başkadır. Biz ülkemizi temsil ettiğimiz her yerde günlük siyaseti değil milli çıkarları düşünürüz. Ülkeler arası rekabet hiçbir zaman ilişkilerin kopma noktasına gelmemelidir. Avrupa fikri, bugün bazı Avrupa ülkelerinde sesleri yüksek çıkan aşırı sağ, yabancı ve Müslüman düşmanı kesimin fikri değildir, olmamalıdır” diye konuştu.

Türkiye Raporu görüşülecek

Başkan Akgün, Genel Kurul’un gündemi hakkında da bilgi verdi. Türk delegasyonu açısından genel kurulun en önemli konusunun Türkiye Raporu görüşmeleri olduğuna dikkat çeken Başkan Akgün; “Aralık ayında gerçekleşen toplantılarda ülkemiz aleyhinde bir karar çıkmaması için ciddi bir mücadele verdik. Umuyorum ki, Konseyin Türkiye Raporu’nda olumsuz bir durumla karşılaşmayız” dedi.

 “Türkiye’de Yerel Demokrasi’nin Durumu” başlığı altında 28 Mart’ta görüşülecek olan taslak rapor daha sonra oylanacak.

Başkan Akgün, konuşma yapacak

Başkan Akgün, Kongre’nin 2017 yılı temasının “Mültecilerin Başarılı Bir Şekilde Entegrasyonu İçin Yerleştirilmiş Politikalar” olduğunu açıkladı. Başkan Akgün, bu yıl Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (AYDH) kutlamalarının da 10. yıldönümü olduğunu hatırlatarak; şöyle konuştu:  “Bu vesileyle Kongre'de özel bir oturum gerçekleştirecek. AYDH kapsamında 5 defa üst üste 12 Yıldız Şehri ödülünü almayı başaran ilk ve tek belediye olduğumuz için bu başarıyı nasıl elde ettiğimiz konusundaki deneyimlerimizi aktaracağım bir konuşma yapacağım.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.