Akgün, bir yılı değerlendirdi....

Akgün, bir yılı değerlendirdi....
Yerel basın olarak 2011 yılından itibaren yaptıkları tüm çalışmaların takipçisi olmalarını isteyen Başkan Akgün; konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Eksikliğimizi ortaya koyduğunuz her bir haber için sizlere teşekkür etmesini bilirim. Çünkü benim bi

2010 yılını değerlendirmek ve 2011 yılına ilişkin projeler hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, son günlerde tartışma konusu olan yat limanı konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Büyükçekmece Albatros Restaurant’ ta yerel basın mensuplarıyla yemekli toplantıda bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yerel yönetimlerin demokrasinin beşiği olduğunun altını çizerek, “Yerel yönetimler demokrasinin beşiği ise yerel basında bunu besleyen en önemli unsurlardandır. Özellikle dünyadaki ileri demokrasilerle yönetilen ülkelere bakıldığında yerel basının çok daha aktif olduğunu görürsünüz” dedi.

EKSİKLİKLERİMİZİ TAMAMLAYIN…

Yerel basının eksikliklerinin de  bulunduğunu ancak bu konuda kendi eksikliklerinin de olduğunu belirten Başkan Akgün; “Eksikliklerimden bir tanesi şu, bu kadar kardeş şehir ilişkilerimiz var. Ama bugüne kadar yerel basınımızı bu kardeş şehirlere götürmedik. Hiç değilse her gidişimizde 2-3 arkadaşımızı götürebilseydik, oradaki yerel basının çalışma şeklini arkadaşlarımız yerinde görür deneyimlerini artırırdı” dedi.

Basını bilgilendirmede de eksikliklerinin olduğunun altını çizen Başkan Akgün; “  Rutin programlar dışında basınımızı yeterince bilgilendiremediğimizi ve bu konuda da eksikliğimizin olduğunu düşünüyorum. 2011 yılı bunun için bir milat olmalıdır. Halkın bilgilendirilmesi gereken önemli konularda anında onun dışında da ayda bir kez basın toplantısı yaparak bu eksikliğimizi gidermeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

BELEDİYEYİ ÇOK RAHAT YÖNETİYORUM…

Büyükçekmece Belediyesi’nin denetleme kurulunun AK Partili meclis üyelerinden oluştuğuna dikkat çeken Akgün, bu durumun kendisini çok rahatlattığını ifade ederek; “O kadar rahat bir belediye başkanıyım ki, denetleme kurulunun tamam muhalefetten oluşuyor. İhalelerin  yapıldığı encümenin tamamı muhalefet. Allah’a şükür o kadar rahatım ki, çünkü bir beklentim yok” diye konuştu.

 HAYATIM BOYUNCA BAŞKA HESAPLARIM OLMADI…

Hayatı boyunca kafasının içinde başka hesaplarının olmadığını anlatan Başkan Akgün konuya ilgili olarak şunları söyledi; “ Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun son kurultayda ki sözleri beni müthiş heyecanlandırdı. İktidar olursam devletin harcamalarını denetleyecek olan bağımsız kuruluşun başına ana muhalefet partisinden milletvekilleri getireceğim ve düzenlemeyi de bu şekilde yapacağım dedi. Artık bende bir çalışacaksam şimdi üç çalışacağım. Çünkü bu söz şu anlama gelir, dürüstçe, mertçe ülkeme hizmet etmek için ortaya çıktım.”

Belediye olarak yaptığı tüm harcama ve yatırımları AKP’li meclis üyelerinin denetlediğini dile getiren Başkan Akgün; “  Tüm harcamalarımızı  AK Partili meclis üyesi arkadaşlarımız denetliyor. Encümenimdeki tüm işleri AK Partili meclis üyeleri karara bağlıyor. Bu açıdan çok rahatım, gocunmuyorum, hiçbir sıkıntımda yok. Tek sıkıntım ekonomik yöndedir. Şartlar biraz daha iyi olsaydı da bu dönem çok daha fazla  işler yapabilseydim ”dedi.

BELEDİYELER ZOR GÜNLER YAŞIYOR…

Belediyelerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler geçirdiklerini bazı belediyelerin tek çivi bile çakamaz halde olduğunu savunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Ama biz Selimpaşa’ dan başladık bu tarafa doğru bir yıl içinde çok iyi şeyler yaptık. Bugün Tepecik’ te hiç kimsenin aklına hayaline gelmeyecek şekilde tüm elektrik kablolarını yeraltına alıyoruz. Büyükçekmece E5 Karayolu’ndan Ahmediye’ ye kadar duble yol yapılıyor. Defalarca bölge müdürüne gidip bu yolda bunca insan ölüyor, bunlar bizim insanımız değil mi dedik ve bu işin peşine düştük. Protokol yaptık bana dendi ki, sen önümüzü açacaksın ışıklandırma, tretuvar işlerini sen yapacaksın bizde hemen yolu yapacağız. Biz de kabul ettik. Bir buçuk yıl sonra Büyükçekmece sizlerin takibi altında çok daha gelişecek ve değişecektir” şeklinde konuştu.


YEREL BASIN TAKİPÇİMİZ OLSUN…

 Yerel basın olarak 2011 yılından itibaren yaptıkları tüm çalışmaların takipçisi olmalarını isteyen Başkan Akgün;  konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Eksikliğimizi ortaya koyduğunuz her bir haber için sizlere teşekkür etmesini bilirim. Çünkü benim bir eksikliğim Büyükçekmece’nin mutsuzluğu demektir.”

BU SORUYA CEVAP ABESLE İŞTİKALDİR…

Bir basın mensubunun ,Büyükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rahmi Yazıcı’nın ilçede yapılan yat limanına ilişkin eleştirilerinin sorulması üzerine de Başkan Akgün, Büyükçekmece Yat Limanı’nın her iki kısmının AK Parti hükümeti döneminde ve AK Partili bakanlar tarafından onaylandığının hatırlatarak bu tür eleştirilere yanıt vermenin abesle iştigal olacağını savundu.  Akgün şöyle konuştu; “Gazetelere bu konuda açıklama yapan arkadaşımız herhalde hayatı boyunca bir yat limanına gidip yat limanının ne olduğunu görmemiş. Turgut Reis Yat Limanı’nı görseydi, Barcelona’nın altın yumurtlayan ve on binlerce yatı barındıran yat limanını gezseydi veya Palm Adası’ndaki yat limanını görseydi, Yunan adalarını gezseydi şunu söyleyebilirdi, “ Aman başkanım her türlü desteği verelim de  bir an önce Büyükçekmece Yat limanını bitirin.” Bu yat limanında en az 2 bin kişi istihdam edilecek. Sayın Başbakan, bizim yat limanımızın büyüklüğünde bir yat limanın açılışına katıldı ve burada şunu söyledi, bu tür yat limanlarının sayısının arttırılması gerekir bu konuda hükümet olarak bizde destek vereceğiz dedi.”

BABUŞÇU’YA TEŞEKKÜR ETTİ…

AK Parti İstanbul İl Başkanı Sayın  Aziz Babuşçu ile de bizzat görüştüğünü açıklayan Akgün; “Gittim ve Sayın Babuşçu’ ya dedim ki bu yat limanın resmi ismi Büyükçekmece İstanbul Marine’ dir. Burada kafeteryalar, konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri olacak ve 3 bine yakın insanımızı istihdam edeceğiz. Kendisi de bu projeye her türlü desteği vereceğini ifade ederek  dediği gibi de kendi ilçe teşkilatıyla da görüşerek destek vermiştir.Buradan da kendisine teşekkürlerimi iletirim” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.