Akgün: Bu dünyayı zindan ederler

Akgün: Bu dünyayı zindan ederler
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ABD Başkanı Donald Trump’ın, büyükelçiliği Kudüs’e taşıma kararı ve İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü tanıması girişimine sert tepki gösterdi.

Başkan Akgün, “Kudüs, ABD ve İsrail için ne Afganistan’a benzer, ne Irak’a benzer ne de Suriye’ye benzer. Bu dünyayı başlarına zindan ederler” ifadesini kullandı.

 

“Ortadoğu’ya çomak sokuyorlar”

 

Geçtiğimiz günlerde belediye meclis üyeleri ile birlikte Kudüs’e bir ziyaret gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Kudüs’e gerçekleştirdiğimiz ziyaret önemli bir ziyaretti. Orada yapmış olduğumuz temaslarda Kudüs’e yönelik bazı şeyleri duyuyorduk. 3 gün sonrada kalktı birileri yeniden Ortadoğu’ya çomak sokmaya başladı. ABD ve İsrail zaten bir devlet. Bunlar oturup masa başında kendi planlarını projelerini yapıyor sonrada taşeronları vasıtasıyla aldıkları kararları önce duyuruyor ve sonrasında da fiili olarak hayata geçirmeye çalışıyorlar” dedi.

 

“Korkunç tehlikeli sonuçlar doğurur”

 

Başkan Akgün tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Kudüs ABD ve İsrail için ne Afganistan’a benzer, ne Irak’a benzer ne de Suriye’ye benzer. Bu dünyayı başlarına zindan ederler. Dünya var olduğu müddetçe Kudüs üzerinde oynanacak oyunlar o senaryoları hazırlayanlar için korkunç tehlikeli sonuçlar doğurur. Türk milleti olarak ve İslam Alemi olarak birlik ve bütünlük içerisinde bu konuyu çok hassas bir şekilde takip etmek ve bu konudaki duruşumuzu da kesinlikle göstermek zorundayız. 3 semavi dinin başkenti olan Kudüs’ün şekli bellidir. ABD’nin İsrail ile birlikte bir yanlış yola girmemelerini temenni ediyoruz. Böyle bir oyuna girdikleri takdirde de dünyada nelerin olabileceğini hepimiz kestirebiliriz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.