Akgün: Bu tür projeler barış ve kardeşliğe katkı sağlar

Akgün: Bu tür projeler barış ve kardeşliğe katkı sağlar
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bosna Hersek Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "Kardeş Okul Projesi" kapsamında Büyükçekmece'ye gelen Bosna Hersekli öğrenci ve öğretmenler ile akşam yemeğinde

Büyükçekmece Karaağaç Erol'un Yeri Restaurant'ta gerçekleşen tanışma ve kaynaşma yemeğine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sefer Erkeçoğlu, Münevver Kemal Özver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Memurdan Armağan Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri katılarak Bosna Hersekli öğrencilerle bir araya geldiler.


"Dünya barışına da katkı sağlar"


"İlçemiz sınırlarındaki okulların bu tür projelere ev sahipliği yapmış olması beni mutlu etti" diyen Başkan Dr. Akgün; ''Karşılıklı iki okul öğretmen ve öğrencileri arasında işbirliği sağlanması, iki ülke arasında karşılıklı eğitim uygulamalarını paylaşmak, okullara uluslararası boyut kazandırmak, dil öğrenimini teşvik etmek , değişik kültürlere yönelik farkındalık sağlamak, dünya barışına da katkıda bulunmaktır. Bu projeye katılım sağlayan okullarımızı kutluyor, Bosna Hersek'ten gelen konuklarımıza da hoş geldiniz diyorum" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.