Akgün: “Büyükçekmece depreme hazır darısı İstanbul’un başına”

Akgün: “Büyükçekmece depreme hazır darısı İstanbul’un başına”
Depremde yıkılma riski bulunan ve kentsel dönüşüm kapsamına alınan binaların yıkım ve yenilenme çalışmaları Büyükçekmece’de tüm hızıyla devam ediyor.

Yerinde dönüşümü yapılan binaların yıkımını konut sahipleriyle birlikte izleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece depreme hazır diyebiliriz. Bundan sonra 3-4 blok daha binanın yıkımı kaldı. Büyükçekmece depreme hazır, darısı İstanbul’un başına. İstanbul’daki 100 bine yakın bina stokunun mutlaka yıkılıp yenilenmesi gerekiyor aksi takdirde çok büyük zayiat vereceğiz” dedi.

Büyükçekmece Belediyesi’nin desteğiyle yıkılan yıpranmış binaların yerine depremde hiçbir risk barındırmayan sağlam ve modern mimarisiyle dikkat çeken konutlar yapılıyor. Büyükçekmece’de bu kez belediye, vatandaş ve müteahhit işbirliğiyle Atatürk Mahallesi’ndeki 28 daire ve 4 dükkandan oluşan 32 bağımsız bölümün daha yıkımını gerçekleştirildi.

“İstanbul’un en büyük sorunu depreme hazırlıktır”

Vatandaşlara depreme karşı tedbirli olma konusunda çağrıda bulunan Başkan Dr. Hasan Akgün, “1999 depreminden sonra Büyükçekmece’nin tüm fotoğrafını çektik. Yıkılması ve yenilenmesi gereken binaları belirledik ve bunları vatandaş, belediye ve müteahhit işbirliğiyle tek tek yıktık. Biz yıkmazsak deprem yıkacak. Deprem kapıda. Binlerce insanın canına mal olacak binaların tamamı yıkıldı. Çok eskiden yapılmış binalar aslında yıkılmaları için depreme de gerek yok.

Ruhsatlı, iskanlı ama teknolojik olarak ömürleri bitmiş. İstanbul’un en büyük sorunu depreme hazırlık ve ulaşımdır. Yıkılan binaların yerine modern teknolojiyle deprem yönetmeliğine uygun binalar yapılarak 11 ayda bitirildi. İnsanlar içerisinde korkusuzca mutlu bir şekilde yaşıyorlar. İstanbul’da ilçelerimizin en önemli sorunu depreme hazırlık, çürük binaların yıkılması, vatandaşın canının malının korunması olacaktır” ifadesini kullandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.