Akgün, cemevinde canlarla buluştu

Akgün, cemevinde canlarla buluştu
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Muharrem ayının 12. gününde son matem orucunun lokmasını Büyükçekmece Cemevi'nde canlarla paylaştı.
Kerbela katliamının 1336. yıl dönümünde şehit edilen Hz. Hüseyin ve 72 Ehl-i Beyt'i rahmet ve hüzünle yad edilen programda Başkan Akgün, "İslam, barış, sevgi, kardeşlik ve hoşgörü dinidir. Muharrem ayının 12. gününde son matem orucunun lokmasını Büyükçekmece Cem evinde canlarla paylaştık" dedi.
"Bir olalım,iri olalım, diri olalım."

Hacı Bektaş-ı Veli'nin sözünü tuttukça , bu vatan bölünmez, Cumhuriyet yıkılmaz diyen Başkan Akgün, "Çok değerli canlar, Muharrem ayının 12. gününde, matem orucunun son gününde şehit edilen Hz. Hüseyin ve 72 Ehl-i Beyt'i canı rahmet ve hüzünle anıyoruz. Kerbela Katliamı'nın 1336. yıl dönümündeyiz. Hak, Muhammed, Ali aşkına bu lokmanın kabul olmasını, Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum".

Barış, kardeşlik, hoşgörü

En çok ihtiyaç duyduğumuz barış, kardeşlik, hoşgörünün tüm İslam aleminde hakim olmasını diliyorum diyen Başkan Akgün, " Acıların kardeşliğe vesile olmasını, kardeşin kardeşi öldürmediği, akan kanların durduğu, insanın insana kıymadığı güzel günlerde daha mutlu günlerde daha nice lokmalarda buluşmak dileğiyle hepinizi sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum" şeklinde konuştu.
Son matem orucuna Başkan Akgün'ün yanısıra belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları da eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.