Akgün: Daha iyi bir gelecek için eğitime katkımız sürecek

Akgün: Daha iyi bir gelecek için eğitime katkımız sürecek
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçedeki okulları gezerek, okulların eksiklikleri hakkında bilgi alıyor.
 Başkan Akgün, Adana'nın Aladağ ilçesindeki bir kız öğrenci yurdunda yaşanan yangın faciasının kendisini de derinden üzdüğünü ifade ederek; "Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamanın yolu eğitimden geçer. Bu anlamda üzerimize düşenin fazlasını yapmak zorundayız" diye konuştu.

 "Allah bir daha böyle bir acıyı yaşatmasın..."

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, eğitime destek vermek amacıyla başlattığı okul ziyaretlerini sürdürüyor. Hayriye Duruk Kız Meslek Lisesi, Recep Güngör Anadolu Lisesi, Adem Çelik İlk ve Ortaokulu, Dr. Hasan Akgün İlkokulu, Halime Bulduk  İlkokulu ve Atatürk İlkokulu'nu ziyaret eden Başkan Akgün, okul idarecileri ve öğretmenlerle de bir araya gelerek okulların eksikleri ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. 

Ben kararlıyım!

Adana'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda meydana gelen yangın faciasına da dikkat çeken Başkan Akgün, "Aladağ ilçesinde yaşanan ve içimizi dağlayan yangında, hayatını kaybeden çocuklarımıza Allah'tan rahmet, acı ailelerine sabır diliyorum. Ülkemizin başı sağolsun.  Bu acı yüreğimizi dağladı. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması tek dileğimiz. Çocuklarımıza iyi bakalım. Bizim görevimiz onları korumak. Ben kararlıyım. Ülkem için dün olduğu gibi bugün de, yarın da geleceğimiz olan çocuklarımız için eğitime destek olmaya devam edeceğim."

"Eğitimin önemi tartışılmaz"

Büyükçekmece Belediyesi'nin Makedonya'daki kardeş şehri Struga kentinde temeli atılan "Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Merkezi"nin heyecanını yaşadığını anlatan Akgün şunları söyledi: "Atatürk'ün babasının doğup büyüdüğü topraklarda, Mustafa Kemal Atatürk adının  yaşatılacağı eğitim kurumunun temelini atmanın gururunu yaşadık. 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne denk gelmesi ve günün sonunda 500 soydaşımızla birlikte öğretmenler gününü ilk kez kutlamak bu gururumuzu daha da arttırdı.  Türkiye'nin geleceği için eğitimin önemi tartışılmaz. Çünkü çağdaş medeniyet seviyesine giden yol eğitimden geçer. Eğitime katkıda bulunmak için Büyükçekmece'de 2, Çatalca'da 1 ve Makedonya'da 1 olmak üzere toplam 4 adet yeni okul daha kazandırıyoruz. Her şey çocuklarımız için.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.