Akgün: Her an olacakmış gibi depreme hazırız!

Akgün: Her an olacakmış gibi depreme hazırız!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece’yi baştan sona yeniledik, olası bir depreme karşı kurum olarak da halk olarak da tedbirimizi aldık” dedi.

Büyükçekmece Belediyesi, afet bilincini arttırmak, afet sırasında ve sonrası neler yapılması gerektiğini öğretmek amacıyla düzenlediği ve 3 gün süren Temel Afet Bilinci seminerine katılanlara törenle sertifikalarını verdi. Törene AKUT Kurucu Başkanı Ali Nasuh Mahruki de katıldı. Dr. Hasan Akgün burada yaptığı konuşmada, belediye olarak da halk olarak da her zaman deprem tehlikesini göz önünde tutuyoruz, sürekli tedbirlerimizi gözden geçiriyoruz” diye konuştu.

“Büyükçekmece halkı olarak olası Marmara depremine hazırız”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Büyükçekmece Belediyesi olarak 1999 Marmara Depreminden sonra tüm ekiplerimizle birlikte olası bir yeni Marmara Depremine karşı hazırlıklarımızı devam ettiriyoruz. Büyükçekmece’de kentsel dönüşüme tabi tutulan ve belediye olarak belirlemiş olduğumuz binaların aşağı yukarı tamamını yıktık ve yıkmaya devam ediyoruz. Bunların yerine yeni binaları yapıyoruz. Ama bunlar yeterli değil, olacak olan depremde ve deprem sonrası olaylarda müdahale edecek profesyonel kişileri yetiştirmeye, halkımızı da uzman kişilerle eğitmeye devam ediyoruz. Eğitimlerimizde başarı elde etmiş vatandaşlarımızla birlikte olduk ve sertifikalarını verdik. Biz Büyükçekmece halkı olarak topyekûn olası Marmara depremine karşı kendimizi hazırlanmaya devam ediyoruz, hazır olduğumuzu söylemek istiyorum. Vatandaşlarımıza hem eğitimlere gösterdikleri katılımdan dolayı hem de kentsel dönüşümdeki duyarlıklarından dolayı teşekkür ediyorum.”  


 “İstanbul, Kuzey Anadolu fay hattının bir sonraki kırılmasını bekliyor”

 

Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği söyleşiye konuşmacı olarak katılan AKUT Kurucu Başkanı Ali Nasuh Mahruki, İstanbul’da beklenen depremin büyük hasarlara yol açacağını belirterek, “İstanbul, Kuzey Anadolu fay hattının bir sonraki kırılma noktasını bekliyor” dedi.

İstanbul’da yaşanabilecek olası bir deprem ve doğal afetler karşısında vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla Büyükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide Mahruki, doğal afetler ve depremler karşısında insanların alacağı önlemler hakkında bilgiler verdi, katıların sorularını yanıtladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.