Akgün: İnsanlıktan nasibini almış oluruz!

Akgün: İnsanlıktan nasibini almış oluruz!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, engelli vatandaşlarımızın yaşam biçimlerinde farklılıklar olabileceğini ancak insan olarak hiçbir farklarının bulunmadığını belirterek; ”Eğer bu kardeşlerimize inanır ve bağrımıza basarsak. Onların önündeki e

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Anneler Günü ve Engelliler Farkındalık Haftası kapsamında ilçede ikamet eden engelli annelerini yemekli bir toplantıda ağırladı.

 

Büyükçekmece Belediyesi Celaliye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen etkinliğe Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Garnizon Komutanı Albay Caner Demirkol, belediye başkan yardımcısı Serap Erdil, başkan danışmanı Reşit Oral ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 “İnsan olarak hiçbir farkımız yok”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  Türkiye’de engelli vatandaşların önemli sorunlarını bulunduğunun altını çizerek; “Engelli dediğimiz Allah’ın bizimle birlikte aynı canı verdiği ve aynı canı paylaşmış olduğumuz kardeşlerimizin çeşitli nedenlerle farklı bir yaşam tarzları olabilir. Ama insan olarak bizden hiçbir farkları yoktur. Eğer buna inanarak, böyle bakarsak eğer bu kardeşlerimize çocuklarımıza inanır ve bağrımıza basarsak onların önündeki en büyük engeli de kaldırmış oluruz. Hepsinden öte insanlıktan nasibini almış oluruz. Eğitim seviyesi bizden yüksek olan Avrupa ülkeleri engelli vatandaşlarına bizden 50 kat daha fazla sahip çıkıyor. Oysa bizim inancımız ve dinimiz bize onların yaptığını yapmamızı emretmektedir” dedi.

 

“Annelerin ellerinden öpüyorum”

 

Başkan Akgün konuşmasını şöyle sürdürdü; “İçimizde bu işe gönül vermiş, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için mücadele verenler de var. Engelli kardeşlerimize el uzatan, gönül veren sürekli onların yanında olan sivil toplum kuruluşlarımıza, vatandaşlarımıza ve mesai arkadaşlarıma şahsım ve Büyükçekmece ailem adına teşekkür ediyorum. Ve siz çocuklarınıza büyük bir itina ile bakan kıymetli annelerimiz, her birinizin ellerinden öpüyorum. Anneler gününüz kutlu olsun.”

 

Teşekkür plaketi takdim edildi

 

Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından her yıl engelliler için 50 takım elbise, 50 çift ayakkabı ve 80 adet tekerlekli sandalye bağışı yapan Nazmiye Meriç’e teşekkür plaketi takdim etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.