Akgün koca çınarları restore ettirdi

Akgün koca çınarları restore ettirdi
Büyükçekmece Belediyesi, kış gelmeden ilçede bulunan 3 adet tarihi çınar ağacının restorasyonunu yaptırdı.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Onlar bizim koca çınarlarımız. İlçemizde yaşlı genç her canlı yaradılışı itibariyle saygıyı hak eder. Bu ağaç için de insan için de geçerli. Biz bu 3 ağacımıza gözümüz gibi bakıyoruz, bir yaşlıya gösterdiğimiz hürmeti ağaçlarımıza da gösteriyoruz” dedi.

Büyükçekmece Belediye ekipleri, Atatürk Caddesi, Enver Paşa Caddesi, Büyükçekmece Kaymakamlığı’nın önünde bulunan ve vatandaşların gölgesinde serinleyebildiği üç adet tarihi çınar ağacının bakım çalışmasını tamamladı.

Tarihi Ağaçların Ömrünü Uzatıyor

Başkan Akgün ''Üç adet tarihi ağacın restorasyonu vaktinde yapıldı. Tarihi ağaçlarda incelemelerde bulunarak, ağaçlarda hastalıklı, çürümüş veya çürümeye yüz tutmuş bölgeleri tespit eden ekipler, ağacın ömrünü uzatabilmek için gerekli tedavileri uyguladı.

Ağaçlara vaktinde restorasyon işlemi uygulayan ekiplerimiz daha yeşil Büyükçekmece için tüm bölgelerde hem fidanlarımızın hem de koca çınarlarımızın bakımını itinayla yapmaktadır. Her şey daha yaşanılır bir Büyükçekmece için yapılmaktadır'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.