Akgün: Mağdur olan herkesin yanındayız

Akgün: Mağdur olan herkesin yanındayız
Marmara Belediyeler Birliği Encümen Üyesi ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Makedonya'nın Üsküp kentinde yaşanan sel felaketine mağdur olanlara birliğin yardımlarının süreceğini açıklayarak; "Marmara Belediyeler Birliği olarak dü
 Marmara Belediyeler Birliği üyesi belediyeler ve Kızılay'ın, Üsküp şehrinde meydana gelen selden etkilenen aileler için "Kardeşlik Koşul Tanımaz" sloganıyla başlattığı yardımların ilk etabı olan gıda, temizlik malzemeleri ve giysilerden oluşan 5 TIR yardım malzemesi Kızılay'ın Tuzla Akfırat'taki deposundan uğurlandı.

 

 "Kardeşlik Koşul Tanımaz"

 Gönderilen yardımlara ilişkin bir açıklama yapan Marmara Belediyeler Birliği Encümen üyesi ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Marmara Belediyeler Birliği olarak bugüne kadar dünyanın neresinde olursa olsun yaşanan felaketlere duyarsız kalmadıklarını belirterek; "Yardıma ihtiyacı olan insanlarımıza, vatandaşlarımızın da katkılarıyla yardım elimizi uzattık. Marmara Belediyeler Birliği olarak sel, deprem gibi her türlü doğal afette o bölgelerde mağdur olan insanların her zaman yanında olmuşuzdur. Üsküp'te yaşanan sel felaketi ile karşı karşıya kalan soydaşlarımız içinde "Kardeşlik Koşul Tanımaz" sloganıyla bir yardım kampanyası başlatmıştık. Yardımları Kızılay'ın yönlendirmesi doğrultusunda topladık. Marmara Belediyeler Birliği olarak topladığımız yardımları da, yine bugün burada Kızılay'ın denetiminde uğurluyoruz. Bölgeye yardımlarımız devam edecek" diye konuştu.

 Yardım kampanyası devam ediyor

 Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, sel felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren Üsküp'te yardım çalışmalarına başladıklarını belirterek, gönderilen 5 TIR'da ağırlıklı olarak gıda, giysi ve temizlik malzemesi bulunduğunu söyledi.

Turunç, Kızılay ve Marmara Belediyeler Birliği üyesi belediyelerin, Kurban Bayramı'na yönelikte bölge için ortaklaşa bir çalışma başlattıklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.