Akgün: Öğretmen en üst düzey memur maaşı almalı

Akgün: Öğretmen en üst düzey memur maaşı almalı
Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen “Geleneksel Öğretmenler Günü” balosuna katılan öğretmenler hep birlikte eğlenerek stres attı.
Başkan Akgün, siyasilere çağrıda bulunarak, “Siyasilere öğretmenliğin en üst memuriyet sınıfına alınması için çağrı yapıyorum. Öğretmen en üst düzey devlet memurunun aldığı maaşı almalı” dedi.


Büyükçekmece Belediye başkanı Dr. Hasan Akgün bu yıl da 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü unutmadı. Bu yıl 32’ncisi düzenlenen geleneksel öğretmenler günü balosunda yıl boyunca yoğun çalışma gösteren öğretmenlerin ve destekçisi ailelerinin gönüllerince bir gece geçirmesini sağladı. TÜYAP’ta düzenlenen etkinliğe Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yanı sıra binlerce öğretmen ve ailesi katıldı. Büyükçekmece Belediyesi olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladıklarını ifade eden Başkan Akgün, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vekilleri olan, cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderin vekilleri olan öğretmenlerimiz ile bir araya geldik. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Geleceğimizi öğretmenler şekillendiriyor” dedi.



“SİYASİLERE ÇAĞRI YAPIYORUM”


Öğretmenlerin ülkenin geleceğini belirlediğini söyleyen Başkan Akgün, şöyle konuştu: “Öğretmenlik çok kutsal bir müessesedir. Öğretmenliğin Türkiye’de en üst sınıf memurluk olması için siyasilere çağrı yapıyorum.  Bütün hakimleri, savcıları, müsteşarları, doktorları, komutanları öğretmenler yetiştirdiğine göre öğretmenlerin de onlar gibi özel memuriyet sınıfına alınması, en üst memuriyet sınıfına alınması ve o şekilde ödeme yapılması için bütün siyasilere çağrı yapıyorum.  Öğretmenlik sıradan bir memuriyet değildir.”  



YILIN ÖĞRETMENİNE ÖDÜL, HAYIREVERLERE PLAKET 

Gecede düzenlenen törende, öğrencilerine verdiği önem ve okulunda gösterdiği başarıdan dolayı, öğretmen Oktay Kılıç yılın öğretmeni seçildi. Gösterdiği başarılı ve özverili çalışmadan dolayı yılın öğretmeni seçilen Oktay Kılıç, ödülünü Başkan Dr. Akgün’den aldı.
Ayrıca törende Büyükçekmeceye’ye okul kazandıran iki hayırsevere de plaket verildi. Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece ve Türk milli eğitimine okullar kazandıran Hüseyin Deniz kardeşime ve Hayrettin Gazioğlu ağabeyimize hepinizin önünde teşekkür ediyorum” dedi.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.