Akgün: Rahmet ve Bereket ayı Ramazan hayırlı olsun

Akgün: Rahmet ve Bereket ayı Ramazan hayırlı olsun
Mübarek Ramazan ayı başlangıcı vesilesiyle bir mesaj yayınlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Rahmet ve Bereket ayı Ramazan, ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlı olsun” dedi.

Başkan Dr. Akgün, “Büyük Büyükçekmece ailemle birlikte Ramazan ayı boyunca,  bir büyük kardeşlik iklimini, dayanışmayı, kaynaşmayı, yardımlaşmayı hep birlikte yaşayacağız. Şehrimizde, mahallemizde, akrabalarımızla, komşularımızla, kardeşlerimizle, ihtiyaç sahipleriyle, ekmeğimizi, suyumuzu bölüşeceğiz. Niyetimiz sadece 1 ay değil 12 ay iyilik” diye konuştu.

Başkan Dr. Akgün, “Bundan önce olduğu gibi bu yıl da Ramazan boyunca mahalle iftarlarımız sürecek, Ramazan bereketini birlikte paylaşacağız” dedi.

AKGÜN, RAMAZAN’I KUTSAL TOPRAKLARDA KARŞILIYOR

Umre için kutsal topraklara giden ve Ramazan’ı kutsal topraklarda karşılayacak olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  “Bir hafta boyunca Umre'de olduğum için büyük Büyükçekmece ailem ile ilk sahur ve iftarlarda buluşamayacağız. İnşallah bir hafta sonra Ramazan’ın bereketi ve huzurunu yine hep birlikte paylaşacağız.  Tekrar tüm vatandaşlarımıza hayırlı Ramazanlar diliyorum” diye konuştu.

Başkan Dr. Hasan Akgün, “Bosna’dan Suriye’ye kadar aynı kıbleye yönelen Müslümanların aralarındaki dayanışmayı daha da artırmasını ve tüm Müslüman âlemine barış içinde bir Ramazan ayı” diledi.

Başkan Dr. Akgün,  “Mübarek Ramazan ayının millî birlik ve beraberliğimizi pekiştirip, kardeşlik duygularımızı yenilemek için de bizlere önemli bir fırsat sunduğunu"  belirtti.

ŞEHİTLERİMİZE RAHMET

Başkan Akgün, "Bu memleket için, vatan için, bayrak için, din ve devlet için toprağa düşmüş ve kanını, canını vermiş bütün şehitlerimizi bu kutsal Ramazan ayının başlangıcında şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.  “Bu mübarek Ramazan ayında gazilerimizle, şehit ailelerimizle bir araya gelmenin ve onlarla birlikte iftar sofrasında yemeğimizi birlikte paylaşmanın mutluluğunu ve onurunu da yaşayacağız inşallah” diye konuşan Başkan Akgün sözlerine şöyle devam etti:  Allah geride kalanlara sağlık versin. Hepimize sağlık versin. Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, gazilerimize bundan sonraki hayatlarında sağlıklar, esenlikler diliyorum.  Allah öncelikle bu ülke için her an tetikte hazır bekleyen askerlerimize ve polislerimize yardım eylesin. Yüce Allah onlara daim muzafferlik nasip eylesin." 

 

GÖNLÜMÜZ VE SOFRAMIZ HERKESE AÇIK

Ülkemizde yaşamak zorunda kalan Suriyelilere de değinen Başkan Dr. Akgün şöyle konuştu:  

"Suriyeli dostlarımız kendi ülkenizi terk etmek zorunda kaldı ve bu Ramazan ayında da yine birlikteyiz. Allah hiç kimseye vatanını terk edecek bu tip olaylar nasip etmesin. Dualarımız Suriyeli dostlarımızla, gönlümüz, kalbimiz ve sofralarımız dostlarımıza açık. Suriye'nin eski Suriye devleti olarak hayata dönmesi ve Suriyeli kardeşlerimizin tekrar ana vatanlarına giderek yaşantılarına daha mutlu devam etmelerini Yüce Allah'tan diliyoruz ve bunun için de dua ediyoruz. Aynı kıbleye dönmüş insanların kalpleri de aynı heyecan ve sevgi ile çarpar. "

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.