Akgün: Sağlık hizmetinde Avrupa’nın çok gerisindeyiz

Akgün: Sağlık hizmetinde Avrupa’nın çok gerisindeyiz
Büyükçekmece Belediyesi’nin geleneksek Tıp Bayramı Balosu’na binin üzerinde doktor ve sağlık çalışanı katıldı.

Geceye telefonla bağlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramlarını kutladı.

Büyükçekmece Belediyesi’nce Worldpoint’te gerçekleştirilen Tıp Bayramı Balosu’na Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye meclis üyelerinin yanı sıra Büyükçekmece sınırlarında hizmet veren doktor ve sağlık çalışanları aileleri ile birlikte katıldı. Gecede Trakya bölgesinde aktif olarak doktorluk hizmetini sürdüren en kıdemli hekim olan 85 yaşındaki Dr. Erdem Yügen’e plaket takdim edildi.

Kılıçdaroğlu: Zor şartlar altında görev yapıyorsunuz

Tıp Balosu’na telefonla bağlanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın tıp bayramlarını yürekten kutluyorum. Çok zor şartlar altında görev yaptıklarını da çok iyi biliyorum. Bizim için çok önemli olan sağlık hizmetini çok zor koşullar altında yapıyorsunuz. Biz yılda bir kez Tıp Bayramı’nda sizleri hatırlıyoruz ama sizler her zaman bizim gönlümüzdesiniz. Geceye katılan tüm sağlık çalışanlarına, hekim arkadaşlarıma en içten sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.”

“Avrupa standartlarına ulaşmamız gerekir”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’de sağlık hizmeti veren doktor ve sağlık çalışanlarının zor şartlar altında ve yetersiz imkanlarla çok önemli bir hizmet verdiklerini belirterek; “Yunanistan’ın nüfusu 10 milyon 100 bin kişiye 614 hekim düşüyor. Avusturya’nın nüfusu 28 milyon 100 bin kişiye 500 hekim düşüyor, Almanya 82 milyon nüfusa sahip 100 bin kişiye 500 hekim düşüyor. İsveç’in nüfusu 9 milyon 100 bin kişiye düşen hekim sayısı 500. Nüfusu 80 milyonluğu aşan Türkiye’de ise 100 bin kişiye sadece181 hekim düşüyor. Nüfusu bizimle aynı olan Almanya’da hastane sayısı 3128, Fransa’da nüfus 66 milyon hastane sayısı 3100, nüfusu 80 milyonu aşan Türkiye’de ise 1510 tane hastane var. Bu tablo oldukça düşündürücü. Halkımızın daha iyi sağlık hizmeti alabilmesi, hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın daha iyi şartlarda sağlık hizmeti verebilmesi adına ivedilikle Avrupa standartlarına ulaşmamız gerekir. Tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum”

Eryiğit: Can kurtarırken canımızdan oluyoruz

Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi ve Kolan Büyükçekmece Hastanesi Başhekimi Dr. Önder Yüksel Eryiğit, Türkiye’de modern tıp eğitiminin 14 Mart 1827 tarihinde 2. Mahmut döneminde başladığını hatırlatarak; “14 Mart 1919 tarihinde ilk tıp bayramı kutlamaları başlamış ve o tarihte işgal kuvvetlerine karşı bir direniş, bir tepki şeklinde başlamıştır” ifadesini kullandı.

Yüksel, doktorların 7 gün 24 saat çok kutsal ve çok onurlu bir mesleği icra etmelerine karşın zaman zaman insanların canını kurtarmak için mücadele verirken “Biz bu mesleği severek yaparken maalesef zaman zaman özellikle de acil servislerde kendi canımızdan bile oluyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.