Akgün: Su toplama havzasına çöp toplama istasyonu kurulamaz!

Akgün: Su toplama havzasına çöp toplama istasyonu kurulamaz!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Büyükçekmece ilçesi Çakmaklı mahallesinde kurma kararı aldığı çöp transfer istasyonuna tepki gösteren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Burası İSKİ’nin su toplama havzası. Buraya çöp toplama istasyonu kuru

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ikinci oturumuna İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran Meclisi’nde alınan Büyükçekmece ilçesi Çakmaklı Mahallesi’ne çöp transfer istasyonu kurulmasına yönelik karar damgasını vurdu.


“İSKİ yönetmeliğinin değişmesi lazım” 


Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çöp transfer istasyonu yapılmak istenen arazinin mezarlık alanı olarak tescil edildiğini ve bu şartla Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini belirterek; şunları söyledi:


 “Burası Çakmaklı Mahallesi ve bölgesinde mezarlık sorununu çözmek için Büyükşehir belediyemiz tarafından plan değişikliği yapılarak mezarlık yapılmış yer. Bu arazi yeşil alandır artık bunun dışında herhangi bir amaçla kullanılamaz. İtirazlarımızı yaptık. Mahkemeye kadar da gideriz ama ben bunu 3 kez Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a, meclis grup başkanlarına ve meclis üyelerine anlattım. Fakat geçtiğimiz ay yapılan Büyükşehir Belediye meclisine geldi ve kabul edildi. Büyükçekmece’de çöp toplama istasyonu olmaz. Çünkü Büyükçekmece’de göstereceğimiz her yer Büyükçekmece gölü su toplama havzası. Su toplama havzalarında çöp transfer istasyonu olabilmesi için İSKİ yönetmeliğinin değişmesi lazım. İSKİ su toplama havzası olmasa dahi burası mezarlık alanıdır ve başka amaçla kullanılamaz, çöp transfer merkezi olamaz. Çöp transfer istasyonu Çakmaklı’da kuruldu, dediğiniz an oradaki vatandaşın dairesi 100 lira ise 50 liraya düşer. Hukuk varsa, adalet varsa siz gidip şehrin tam ortasına okulun dibinde, yanında sağlık ocağı, karşısında beş yıldızlı otel olan su toplama havzası üzerindeki mezarlık alanına çöp transfer istasyonu yeri yapamazsınız.  Bir de şunu sormak lazım: Haramidere’de 8500 metrekarelik bir alanda çöp transfer istasyonun yapılmakta olduğunu biliyoruz. Peki, neden ayrıca buraya da yapılıyor, oradan buraya geliyor?”   


“CHP olarak red oyu verdik”


CHP Grup Başkan Vekili Coşkun Tanış,  konuya ilişkin olarak şunları söyledi: “Burası çok anlatıldı ama vatandaşlarımızın bilmesi gereken bir şey var. Şu an itibariyle Büyükşehir’in meclisinden geçti. Yani çöp transfer alanı olarak geçti. Biz şimdi neyi konuşuyoruz? Büyükşehir’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oy çokluğuyla geçti burası. CHP olarak biz bunun yanlış olduğunu söyledik ve Büyükşehir Meclisi’nde de buna red oyu verdik. 3 ay boyunca bu hep komisyona meclise geldi. İki meclis grubu, teknik başkan yardımcısı arkadaşımızla birlikte son yaptığımız görüşmede başka bir yer gösterilmesi gündeme geldi. Meskun mahal, burada çöp olmaz. Kıraç’ta bir yer bulundu ama muhtemelen de burası kabul edilmedi.”


“Sizinle birlikte mücadeleye varız”


AK Parti Grup Başkan Vekili Recep Erol’da, Büyükçekmece’ye kurulacak çöp transfer istasyonuna başka bir yer gösterilmesi kaydıyla kendilerinin de karşı olduklarını belirterek; “Burası 3 ay önce Büyükşehir Belediyesi’ne geldiğinde biz farklı bir noktada biz size farklı bir yer göstereceğiz diyerek dosyayı geri çektirmiştik. İstanbul’da 3 tane var ve 4 tane de yeni yapılmak istenen çöp transfer merkezi var. Burada tabi çöpün adını duyduğumuzda hepimiz tereddüt ediyoruz. Kokudan, sinekten durulmaz diyoruz. Ümraniye Hekimbaşı’nda da örneği olan bir yer var. Hijyenik şartlarda sadece oraya gelen çöplerin aktarma yapıldığı, Büyükşehir’in araçlarına yüklendiğini pislik üretmeyen sinek, böcek üretmeyen, hijyen şartlarında olan bir yer konumunda. Ama buna rağmen sizlerle birlikte AK Parti grubu olarak mücadele etmeye varım. Farklı bir noktada yer gösterilir ise. Farklı bir nokta üzerinde dururuz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.