Akgün tek tek deprem gerçeğini anlatıyor

Akgün tek tek deprem gerçeğini anlatıyor
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çanakkale depremlerinden sonra siteleri toplayarak tek tek deprem gerçeğini anlatıyor.
Dr. Akgün, bu hafta sonu mesaisini teknik ekibiyle birlikte Saydağ, Derisan ve Körfez Siteleri sakinlerine olası deprem risklerini anlatmakla geçirdi. 

Büyükçekmece’de depremde yıkılma riski bulunan ve yerinden dönüşüm kapsamında olan sitelerin sakinleriyle belediyeye ait toplantı salonunda bir araya gelen Başkan Dr. Hasan Akgün, “Riskli sitelerin hepsiyle tek tek toplantı yapıyorum. Çünkü riskli binalardan ve depremden korkuyorum. Büyükçekmece’de binalar genel olarak depreme dayanıklı. Ancak arada çürük dişler var. Onları çekmek zorundayız” dedi.

İlk önce Derisan Sitesi sakinleriyle bir araya gelen Dr. Hasan Akgün, İstanbul’un deprem bölgesini olduğunu hatırlattı ve mutlaka depreme karşı dayanaklı binalar yapılması gerektiğini söyledi. Site sakinlerinin yerinden dönüşüm konusundaki sorularını yanıtladı.

Ardından Saydağ Sitesi sakinleriyle bir araya gelen Dr. Akgün, site sakinleriyle yine Büyükçekmece’deki yerinden dönüşüm imkânlarını ve programlarını değerlendirdi. Körfez Sitesi sakinleriyle de bir araya gelen Dr. Hasan Akgün, daha dayanıklı ve daha modern yapılaşma için site sakinleriyle görüş alışverişinde bulundu.

Sürekli deprem riskine karşı halkı ve yetkilileri uyaran Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Klasik sözü bir kez daha hatırlatma yarar var. Deprem öldürmez, bina öldürür. Biz tedbirimizi almak zorundayız. Bu iş şaka değil. Ülke ve İstanbul olarak çok ciddi tehdit altındayız. Çok ciddi tedbir almalıyız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.