Alman gazetesi: Kardeş şehir, sorunlara reçete

Alman gazetesi: Kardeş şehir, sorunlara reçete
Almanya’nın en büyük yerel gazetesi Westdeutsche Allgemeine Zeitung (waz) Büyükçekmece Belediyesi ve Gelsenkirchen dostluğunu “sorunların çözümüne reçete” olarak gösterdi. Büyükçekmece Belediyesi’nin Almanya’daki kardeş şehri Gelsenkirchen heyetinin Büyük

Waz, geziye katılanların ağzından “Büyükçekmece ziyareti öncesi bazı üyelerin iki ülke arasındaki siyasi gerilim nedeniyle Türkiye’ye gitmeyle ilgili çekinceleri vardı. Ancak Başkan Dr. Hasan Akgün’ün heyeti belediye binasında kabulünden itibaren herkes bu endişelerin yersiz olduğunu gördü” diye yazdı.   

Büyükçekmece - Gelsenkirchen Kardeş Şehir Dostluğunu Geliştirme Derneği Başkanı ve eski Gelsenkirchen Emniyet Müdürü Rudiger von Schoenfeldt, Büyükçekmece gezisi sonrası derneğin üye sayısının arttığını bildirdi. Schoenfeldt, Büyükçekmece gezisinden, yeni dostluklar kurarak ve önemli işbirliği projeleri kurarak döndüklerini anlattı.

 Rudiger von Schoenfeldt, gazeteye şunları anlattı:

“Etkinliklerimizde birlikte olduğumuz Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün çabasının, iki ülke dostluğunun ve iki ülke insanlarının kardeşliğinin kurulmasında çok etkili olduğunu gördük. Ayrıca, Dr. Akgün ve Federal Almanya İstanbul Başkonsolosu Georg Birgelen bizleri kabul ederek genel siyaset ne olursa olsun,  insanlar arası ilişkilerin kardeşlik için ne kadar önemli olduğunu gösterdi. “

 ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ PROJELERİ

Westdeutsche Allgemeine Zeitung (waz)  Gelsenkirchen heyetinin Büyükçekmece’den önemli projelerle döndüğünü de belirtti. Yeni kurulan ilişkileri ve projeleri gazete şöyle özetledi:  Gelsenkirchen’deki Berger Feld Okulu ile Büyükçekmece’de yeni kardeş okul projesi, Gelsenkirchen ve Büyükçekmece Bayan Voleybol takımlarının 2018’de turnuvada karşılaşması, Büyükçekmece’deki bir ekmek fırını ile Gelsenkirchen’deki Bäckerei Zipper ekmek fırını arasında personel değişimi programının karara bağlanması. Gazete ayrıca, Alman şehirleri futbol turnuvasına Büyükçekmece Belediyesi’nin de katılacağını ve Başkan Dr. Hasan Akgün’ün takımda bizzat yer alma sözü verdiğini yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.