Arat: Bazı derneklerin sadece adı var

Arat: Bazı derneklerin sadece adı var
Büyükçekmece Tüketiciyi koruma ve bilinçlendirme Derneğinin yeni yerinin açılışında konuşan Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, “Dernek deyip geçmeyin bu dernekler toplumun sembolüdür. Büyükçekmece’de 256 dernek var. Ama bazılarının adı var kendi
Tüketici Derneği Yeni Yerinde
Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği yeni yerine taşındı. Derneğin yeni ofisinin açılışına, Büyükçekmece protokolü de yoğun katılım sağladı.
Büyükçekmece Tüketiciyi koruma Derneği Atatürk Pasajı içerisinde bulunan yeni ofisin kurdele kesimini Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Dernek başkanı Sevgi Emanet birlikte kestiler.
Topluma hizmet bilinci ile faaliyetlerini sürdüren derneklerden bir tanesi olan Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği yeni yerinde faaliyete geçti. Dernek bundan böyle Dizdariye Mahallesi’nde bulunan Atatürk Pasajı’nda hizmet verecek. 

Bazı Derneklerin Adı var!
Derneğin yeni yerinin açılışında konuşan Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, “Dernek deyip geçmeyin bu dernekler toplumun sembolüdür. Büyükçekmece’de 256 dernek var. Ama bazılarının adı var kendi yok. Bir hevesle kuruluyor ancak arkasından bir şey gelmiyor. Gelişen tüketici hakları son 20 yılda daha bilinçli hale geldi. Burada en önemli nokta iyi niyetli tüketici ile kötü niyetli tüketiciyi ayırmak lazım. Esnafımızda da bazen iş ahlakı konusunda sıkıntı yaşanabiliyor dedi.
Açılışta konuşan Belediye başkanı Hasan Akgün, ise Sivil Toplum Kuruluşları arasında görevini layıkıyla yapanların ayrı bir yerinin olduğunu belirterek birçok Sivil Toplum kuruluşu kuruluyor. Bizimde kapımızı çok çalıyorlar. Sivil Toplum Kuruluşları içerisinde birde böyle gerçek anlamda kamu görevi ifa edenler vardır ki. Dolayısıyla Tüketici Koruma Derneği STK’lar içerisinde önemli bir yer tutmaktadır. Geçici olarak burada ikametgâh edecekler. Belediye binamıza çekildiğimiz zaman belediyenin çeşitli yerleri boşalıyor. O boşalan yerlerde yine toplumun genel menfaatlerine uygun derneklere yerel yönetimin imkânlarını sonuna kadar açacağız. Bunlar sizinde bizimde yardımcılarımız. Sevgi Emanet hanımefendinin ve ekibinin geldiği günden bu yana duruşunu da biliyorum, çalışmalarını da biliyorum dedi.
Basın sayesinde kendimizi tanıttık..   

Katılımcılara teşekkür eden Dernek başkanı Sevgi Emanet, ise 1996 yılında kurulan derneğimizin iki dönemdir kurucu üyeliğini yapmaktayım. Derneğimiz tüketicinin her türlü sorunu için öncülük görevini yerine getirdi. 3 yıl içerisinde basın ve sosyal medya sayesinde kendimizi tanıttık. Aylık 250 300 kişi ile görüşmede bulunuyoruz. 40 bine yaklaşan dilekçe sayımız var. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 15-21 Mart dünya Tüketiciyi Koruma Haftası bende bu günü kutluyorum. Hepinize minnet borçluyuz. Sizler bizim yanımızda olduğumuz sürece bizler hizmet vermeye devam edeceğiz dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.