'Atıktan Yeşile Dönüşüm' projesi anlatıldı

'Atıktan Yeşile Dönüşüm' projesi anlatıldı
Büyükçekmece Belediyesi "Atıktan Yeşile Dönüşüm" projesi kapsamında çevre dostu öğrencilerle bir araya geldi.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatları doğrultusunda ilçedeki okullara kompost makineleri tahsis edildi.

Uygulamalı olarak anlatıldı

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde Çevre Mühendisi Sena Şahin tarafından Büyükçekmeceli öğrencilere "Atıktan Yeşile Projesi" uygulamalı olarak anlatıldı. Öğrencilere organik maddeler ve kompostlama konusunda da bilgiler veren Sena Şahin'e Büyükçekmece Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Uğur Salman tarafından çiçek takdim edildi.

"Tehditleri fırsata çeviriyoruz"

Daha temiz ve daha yeşil bir Büyükçekmece için çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Sizlere, hep yeşil kalacak ve daha yaşanabilir bir kent sunmak için tehditleri yok edip fırsata çeviriyoruz. Siz büyük Büyükçekmece ailemle birlikte bu projeyi de başarıyla hayata geçirip doğal yaşamla daha fazla buluşma şansı yakalayacağımızdan eminim" şeklinde konuştu.

Kompost nedir?

Meyve, sebze, yemek ve bitki atıkları gibi organik atıkların makine içerisinde mikroorganizmalar tarafından parçalanarak doğal yollarla çürümesi sonucu oluşan ürüne kompost deniyor. Büyükçekmeceli çevre dostu öğrenciler, sebze, meyve, patates ve yumurta kabuğu gibi organik atıkları okullarında bulunan kompost makinelerinin içine atarak istedikleri zaman kompostlama işlemini gerçekleştirebilecek. Elde edilen kompost ürün toprağa karıştırıldığında ise bitkiler kimyasal maddelerden zarar görmüyor ve kuru toprakların su kapasitesi artıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.