Başkan Akgün: Büyükşehir meclisi önümüzü açsın!

Başkan Akgün: Büyükşehir meclisi önümüzü açsın!
Kentsel dönüşüm çalışmalarının aralıksız devam ettiği Büyükçekmece’de deprem riski taşıyan binalar tek tek yıkılarak yenileniyor.

Beklenen İstanbul depremi nedeniyle çalışmalarını hızlandıran Büyükçekmece Belediyesi, belediye - vatandaş işbirliğiyle deprem riski taşıyan 27 bağımsız birimden oluşan 2 binanın daha yıkımını gerçekleştirdi.

26 Eylül’de yaşanan 5.8 şiddetindeki depremin ardından 25 Kasım 2019’da riskli ilan edilen binalar Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün katılımıyla yıkıldı.

“İmar planları çok ivedi bir şekilde çıkmalı”

Büyükçekmece’de deprem hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Dr. Hasan Akgün, “İstanbul’u çok yakından ilgilendiren, derinden etkileyecek olan deprem kapımızda. 39 ilçe belediye başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte hiç zaman kaybetmeden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızı da arkamıza alarak olası büyük İstanbul depremine karşı hazırlanmak en asli görevimizdir. 16 milyona yakın İstanbul halkı bizlere görev verdi, bizleri iş başına getirdi. Dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ni de özellikle İstanbul’un depreme hazırlığıyla ilgili göreve davet ediyorum. 39 ilçenin depreme hazırlıkla ilgili imar planlarını çok ivedi bir şekilde çıkartması ve kentsel dönüşümle ilgili yapılması gereken işlerin önlerinin açması gerekiyor” ifadesini kullandı.

“İstanbul’un genelinde bu gayreti göremiyorum”

Büyükçekmece’de kentsel dönüşümün önemli ölçüde tamamlandığını belirten Başkan Akgün sözlerini şöyle sürdürdü; “Büyükşehir Belediye Meclisi önümüzü açarsa Kumburgaz sahilindeki tehlikeli yapılarımızı da bir an önce kentsel dönüşüme tabii tutar oradaki vatandaşlarımızın da can ve mal güvenliğini sağlamış oluruz. Bu gayreti Büyükşehir Meclisi’nde de görmek istiyorum. Biz Büyükçekmece’de 1 kişinin burnu kanamasın diye kentsel dönüşüm için gece gündüz gayret gösterirken İstanbul’un genelinde bu gayreti göremiyorum. Biz 1999’da uyandık, uyanmayanların uyanması lazım.”  

 

...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.