Başkan Akgün'e Kore'de büyük onur

Başkan Akgün'e Kore'de büyük onur
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Güney Kore'nin Çonan kentinde gerçekleşen Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF) Genel Kurulu'nda, "Dünya Dans Festivalleri Birliği Daimi Onursal Başkanı" seçildi.

Genel kurul sonrası bir açıklama yapan Başkan Akgün; kültür ve sanat festivallerinin dünya barışına büyük katkılar sağladığını belirterek; "FIDAF bu anlamda oldukça önemli bir görev üstleniyor. Bu görevi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarıyla sürdürecektir" dedi.

 

"Bu onur Büyükçekmece ailesinindir"

 

Büyükçekmece Belediyesi'nin Güney Kore'deki kardeş şehri Çonan'da düzenlenen Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu (FIDAF) Genel Kurulu'nda, "Dünya Dans Festivalleri Birliği Daimi Onursal Başkanı" olarak Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün seçildi. FIDAF'ın başkan yardımcılığına Türk Folklor Kurumu Başkanı, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı Gürhan Ozanoğlu ve Avrupa başkan yardımcılığı görevine ise, Büyükçekmece Belediyesi Kültür Müdürü Nazan Karagözoğlu seçildi. Genel Kurul sonrasında açıklama yapan Başkan Akgün; bu başarının Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'nin bir sonucu olduğunu ifade ederek; "Bu onur tüm Büyükçekmece ailesine aittir" dedi.

 

"Dünya barışına katkı sunmayı sürdüreceğiz"

 

Başkan Akgün, sanatın insan için vazgeçilmez, kültürün ise bir yaşam biçimi olduğunu ifade ederek şu açıklamayı yaptı: "Sanatı sevgiyle kültürleri dostlukla buluşturan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali  barış için, dostluk için 16 yıldır tüm dünyaya verdiği mesajı bundan sonra da vermeye devam edecek. FIDAF, bu anlamda oldukça önemli bir görev üstleniyor ve bu görevi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonara başarıyla sürdürecektir. Genel Kurul'da heyetimizden önemli görevlere seçilen festivalimizin komite başkanı Gürhan Ozanoğlu ve Kültür Müdürümüz Nazan Karagözoğlu'nu kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum."

FIDAF'ın onursal başkanlığı görevini yürüten Başkan Akgün, bundan sonra Daimi Onursal Başkan olarak görevini sürdürecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.