Başkan Akgün: Herkes elini taşın altına soksun!

Başkan Akgün: Herkes elini taşın altına soksun!
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçe genelinde örnek bir Kentsel Dönüşüm uygulamasının sürdürüldüğünü hatırlatarak; “Depremin şakası yok, herkes elini taşın altına sokmak zorunda” dedi.

Kentsel Dönüşüm’de İstanbul’un örnek ilçesi olarak gösterilen Büyükçekmece’de riskli binaları yenileme çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

 

“Aklım fikrim hep bu binalardaydı”

Bu kapsamda Büyükçekmece ilçesi, Fatih mahallesinde 1971 yılında 7 blok, 56 daire olarak inşa edilen ve “Kentsel Dönüşüm Risk Raporu” ile yıkımı gerçekleştirilen “Akçimento Konutları” depreme dayanıklı ve çağın en son teknolojisi ile “Büyükçekmece Park Evleri” olarak yeniden inşa ediliyor. Düzenlenen temel atma töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Burada çok güzel ve örnek bir iş başarıldı. Her deprem olduğunda aklım fikrim hep bu binalardaydı. Çünkü 1999 depremi sonrasında bu binalar ciddi hasar aldı. Olası bir 5,5 şiddetinde deprem de en büyük hasarı alacak yapılar yine bunlardı. Çünkü bu binalar o günün şartlarında bugünkü deprem yönetmeliğine uymayan bir teknikle yapılmış hepsinden önemlisi binaların temeli bile yoktu” diye konuştu.

 

“İzolasyon büyük önem taşıyor”

 Akçimento Konutları’nın yerine yapılan Büyükçekmece Park Evleri’nde en son ve güvenli inşaat teknolojilerinin kullanıldığını belirterek; “Büyükçekmece sahil kesiminde yapılan binalarda deniz seviyesinde çalışıldığı niçin izolasyon çok önemlidir. Koprozyonun önlenmesine yönelik tedbirlerin alınması çok önemlidir. Sonrasında da kullanılan demir ve betonun kalitesi önemlidir. Burada izolasyon ve korozyonu önleyen son teknolojinin kullanıldı. Ayrıca zeminde 500 tane de kazık var. Bu açıdan gönül rahatlığıyla yaşanabilecek oldukça sağlam binalar inşa ediliyor” dedi.

 

Riskli binalarda oturanları bir kez daha uyardı

Riskli binalarda oturan vatandaşları da uyaran Başkan Akgün, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her an için Silivri veya Küçükçekmece çanağında bir deprem olabilir. Her ikisi de bize yaklaşık 12 kilometre mesafede. Herkes elini taşın altına koysun ve bu fırsatı değerlendirsin. Büyükçekmece Belediyesi olarak vatandaşın lehine olacak her türlü imkanı sağlıyoruz. Direk olarak Büyükçekmece’yi etkileyecek bir depremde ayakta kalması mümkün olmayan binalar var. Bu tür binaları belediye, vatandaş, bakanlık işbirliği ile yıkıyoruz. Şu ana kadar da 1200 tane binayı yıktık. Yıkmaya da devam edeceğiz. Kararlılıkla bu binayı yıkıp, bu kararı alan Akçimento Konutları sakinlerine ve yeni belediye binamızın mimarisine uygun bir mimari tarzıyla bu binaları yenileyen müteahhit firma yetkililerine, belediyemizin teknik ekibine teşekkür ediyorum.”

 

Başkan Akgün’e teşekkür

Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından Büyükçekmece Park Evleri’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene katılan konut sahipleri Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkür ederek, çiçek takdim ettiler. Törene Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yanısıra Belediye Meclis Üyesi Coşkun Tanış, İmar ve Teknik Planlamadan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak da katıldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.