Başkan Akgün’den gençlere çağrı: Yüreğimizi yakmayın!

Başkan Akgün’den gençlere çağrı: Yüreğimizi yakmayın!
Büyükçekmece Celaliye’de denizde boğularak yaşamını yitiren lise öğrencileri Günay Tavlı ve Enes Yılmaz‘a çok üzüldüğünü belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu tür acı olayların tekrar yaşanmaması için herkesin çok daha dikkatli olması

"Bilmediğiniz yerde deniz girmeyin"


Boğularak yaşamını yitiren gençlere Allah’tan rahmet, kederleri ailelerine ve arkadaşlarına başsağlığı dileyen Başkan Akgün, özellikle gençlere çağrı yaparak “Kendinizi, ailenizi ve arkadaşlarınızı düşünün. Bilmediğiniz yerde denize girmeyin. Hele yüzme bilmiyorsanız asla suya girmeyin. Ailelerinizin, arkadaşlarınızın, öğretmenlerinizin, bizlerin yüreğini yakmayın” dedi. 


Denizle şaka olmaz!


Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


Her yıl yaz sezonunun başlamasıyla birlikte boğulma olayları da başlamaktadır. Maalesef gencecik çocuklarımızı kaybediyoruz.  Hem arkadaşları, hem aileleri hem de bizlerin çektiği acıların son bulması için, gençlerimizin ve çocuklarımızın yaşaması için, herkes üzerine düşen görevi yapmak zorunda. Burada en büyük görev gençlerin kendisine düşüyor. Herkese açık plaj olmayan yerlerde denize girmeyin. Çevrenizde kimse yoksa bilmediğiniz yerde yüzmeyin. Yüzme bilmiyorsanız mutlaka önce yüzme öğrenin. Akıntıyı, dalgayı iyi hesaplayın. Denizle şaka yapılmaz, denizde kahramanlık olmaz.


Kurallara ve yasalara uyun


Sahillerde bulunan işletme ve tesis sahiplerine çağrıda bulunan Dr. Akgün, esnafa şöyle seslendi: “Mutlaka sahillerde dolaşan, sahilleri kontrol eden personel bulundurun. Gözünüz kulağınız kumsalda olsun. Asla ve asla bozuk bot, deniz yatağı, deniz bisikleti gibi araç gereç kullanmayın, kullandırtmayın. Yasalar ve kurallar ne diyorsa harfiyen uyun.


Başkan Akgün, zaten sezonun başlamasıyla birlikte tüm kamu kurumlarının ve yetkili dairelerin sahil ve denizlerde halkın güvenliği için uyguladığı her türlü önlemi daha da sıkılaştıracağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.