Başsavcı Vekili Uyar'dan Yalanlama

Başsavcı Vekili Uyar'dan Yalanlama
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oğuzhan Atamtürk Uyar bugün bazı gazetelerde yer alan “Hukuksuzluğa itiraz eden savcı sürgün edildi” başlıklı haberleri yalanladı.


 
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oğuzhan Atamtürk Uyar bugün bazı gazetelerde yer alan "Hukuksuzluğa itiraz eden savcı sürgün edildi" başlıklı haberleri yalanladı. Başsavcı Vekili Uyar "Bu tip haberler, paralel yapının kendileriyle etkin ve hukuki yollardan mücadele eden, yargı mensuplarını yıpratmak, yıldırmak, pasifize etmek ve ayrıca nifak tohumları ekmek için sergilediği yeni bir oyundur" dedi.

Bugün bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan "Hukuksuzluğa itiraz eden savcı sürgün edildi" başlıklı habere ilişkin Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcı Vekili Oğuzhan Atamtürk Uyar yazılı bir açıklama yaptı.


Haberdeki iddiaları yalanlayan Başsavcı Vekili Uyar, "Bugün adım kullanılarak yargıya yönelik yeni bir yıpratma operasyonu yapılmaktadır. 17 Aralık'tan sonra TMK 10. Md. ile görevli Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine atanmamla birlikte başta Başsavcım olma üzere haberde adı geçen diğer meslektaşlarımla birlikte özellikle Selam Tevhid dosyası ile yapılmak istenen hukuksuzlukları fark ederek buna engel olmamız sebebiyle, planlarını ve amaçladıklarını tamamlayamayan paralel yapının bu tarz saldırılarla adımı da kullanarak yeni bir algı operasyonu yürüttüğünü görüyoruz" dedi.


Başsavcı Vekili Uyar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"25 Aralık operasyonu olarak bilinen soruşturma dosyası ile yapılan ve yapılmak istenen tüm hukuksuzluklar, 25 Aralık'tan sonra engellenmiştir. Soruşturma dosyasında yolsuzluk algısı oluşturulmaya çalışıldığı, suç olmayan birçok iddia ile farklı bir amaç güdüldüğü fark edilmiş ve buna engel olunmuştur. Soruşturma sırasında hiçbir kişi veya makam aracı kılınarak herhangi bir talepte bulunulmadığı gibi, soruşturma tamamen hukuka uygun olarak devam ettirilmiş ve çok isabetli bir şekilde takipsizlik kararı verilerek sonlandırılmıştır."

"BU TİP HABERLER PARALEL YAPININ NİFAK TOHUMLARI EKMEK İÇİN SERGİLEDİĞİ YENİ BİR OYUNDUR"

Paralel yapıyı eleştiren Uyar, şöyle devam etti:

"Hak hukuk tanımadan kendi amaçları için hizmet edilmesine alışkın olan paralel yapının, hukuksuzluklarına engel olunması karşısında, bu gibi yalan yanlış adliye koridoru dedikodusu mahiyetinde safsata iddia ve haberlerle yeni algılar oluşturmaya çalışılması, kendilerinden beklenen bir durumdur. Paralel yapının tezgahladığı Selam Tevhid kumpasını ve yasadışı usulsüz dinleme faaliyetlerini ortaya çıkarmamız nedeniyle daha önce de maruz kaldığım bu tip saldırılarını bu gerçek dışı haberler sürdürmektedirler. Bu tip haberler, paralel yapının kendileriyle etkin ve hukuki yollardan mücadele eden, en başta haberde isimleri geçen değerli Başsavcım ve meslektaşlarım olmak üzere, şahsım ve diğer yargı mensuplarını yıpratmak, yıldırmak, pasifize etmek ve ayrıca nifak tohumları ekmek için sergilediği yeni bir oyundur."

Uyar, açıklamasını şöyle tamamladı: "Şahsıma ve benim üzerimden yargıya yönelik yeni bir saldırı mahiyetinde gördüğüm, Büyükçekmece Adliyesi'ne atanmamı çarpıtarak, tamamen gerçek dışı uydurma haber yapan kişi ve kurumlar ile yayınlayan yazılı görsel medya organları ve sosyal medya kuruluşları hakkında gerekli yasal süreci başlatacağımı da bu vesileyle kamuoyuna saygıyla duyuruyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.