Bir döneme damgasını vuran taş plaklar sergilendi

Bir döneme damgasını vuran taş plaklar sergilendi
Müzisyen Erdener Koyutürk’ün, 1920-1960 dönemini kapsayan “Taş Plak Koleksiyonu” Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde sergilendi.

18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali birbirinden renkli ve coşkulu etkinlikle devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Türk Tango’sunun önemli isimlerinden Nejdet Koyutürk’ün oğlu müzisyen ve müzik yapımcısı Erdener Koyutürk’ün koleksiyonunda yer alan bir dönemin plak ve fotoğrafları sergilendi.

 

40 yıllık dönemi anlatıyor

 

Serginin açılışında konuşan Erdener Koyutürk; “18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne koleksiyonumun taş plak bölümüyle katılıyorum. Babam Nejdet Koyutürk, Türkiye’de tangonun başlangıcında kurucusu olduğu için sergimde tango ağırlıklıdır. 1920 yılından 1960 yılının sonuna kadar taş plak bölümünü, Türk müziği sanatçılarını da dahil ederek sergiledim. Hem o dönemin plakları, hem de fotoğrafların yer aldığı bir sergiye şahit olacaksınız” şeklinde konuştu.

 

“Festivale katkısı çok önemli”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katkılarından dolayı Erdener Koyutürk’e çok teşekkür ederek şöyle konuştu; “Sayın Erdener Koyutürk’ün festivalimize sunmuş olduğu bu katkı bizim festivalimizin özüne çok uygundur. Çünkü geçmişi günümüze getiriyor. Geçmişten günümüze taşınan o taş plakların bu festivalde sergilenmesi kültür ve sanat adına güzel ve yerinde bir çalışmadır.”

 

Tango dinletisi büyük ilgi gördü

 

Yapılan konuşmaların ardından sergi açılışı gerçekleştirildi. Erdener Koyutürk, sergiyi gezmeye gelen konuklar için birde tango dinletisi sundu. Açılış törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün yanısıra Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Türk Folklor Kurumu ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komitesi Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu, Uluslararası Dans Federasyonu (FIDAF) Genel Sekreteri Park Yang Kyu ve yabancı ülkelerin sanat elçileri de katıldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.