BUDO NE İÇİN ROTADAN ÇIKTI?

BUDO NE İÇİN ROTADAN ÇIKTI?
Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) seçimlerin ardından Mudanya-Büyükçekmece seferlerini durdurması tepkiyle karşılandı. Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet, "Parti ayrımı mı var? Her seçimden sonra vatand
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen ve yaklaşık 3 yıldır karşılıklı gerçekleştirilen seferler ile Mudanya'yla Büyükçekmece arasını 1 saat 40 dakikaya indiren proje seçimlerden sonra rafa kaldırıldı. Zamanın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün başlattığı seferlerin durudurulmasına tepki gösteren Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet, "Parti ayrımı mı var? Her seçimden sonra vatandaş olarak cezalandırılıyor muyuz?" diye sordu.

Verilen sözler unutuldu

BUDO seferlerinin açılış töreninde kendisinin de olduğunu söyleyen Emanet, "Bursa Ulaşım Toplu Taşıma (Burulaş) Genel Müdürü, '2013 yılından buyana deniz ulaşımının iddialı bir markası haline geldik. İstanbul rotasına Büyükçekmece’yi de ekledik' demişti. Başkan Altepe de 'BUDO’nun İstanbul hattında çalışan beş ayrı gemisi ile artık deniz ulaşımında söz sahibiyiz ve halkımızı saatler süren trafik çilesinden kurtardık. Bu hattın açılmasında büyük emekleri olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkür ediyorum' ifadelerini kullanmıştı. Başkan Hasan Akgün de 'daha bitmedi bundan sonra halkımıza arabalı feribotu da getireceğiz' sözünü vermişti. Hatta 31 Mart seçiminden önce tekrar verdiği sözü hatırlatarak müjdesini verdiğine hepimiz şahidiz" açıklamasını yaptı.

Ulaşım savaşı verecekler

BUDO'nun sitesinde Büyükçekmece-Mudanya hattını kullanan yolculara, Mudanya-Eminönü hattının kullanılmasının tavsiye edildiğini belirten Emanet, "İyi güzel de Eminönü ile Büyükçekmece arası yaklaşık 47 km. Trafiğin açık olduğunu varsayarsak en az bir saatte ulaşım sağlanır. Metro ya da metrobüsle gidin derlerse o zaman da önce Beylikdüzü sonra Eminönü'ne gitmek için öncelikle metrobüsle Zeytinburnu durağına ulaşmanız gerekiyor. Metrobüsten indikten sonra tramvaya aktarma yaparak Eminönü'ne ulaşabilirsiniz.Yolcular ellerinde bavullarla Eminönü’ne ulaşıp oradan Mudanya ya gitmeleri için amansız bir savaş verecekler" eleştirisinde bulundu.

Bu sorunu hemen çözün

Vatandaşlardan gelen en büyük tepkinin ; AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal'a olduğunu ifade eden Emanet, "Sayın Uysal'ın Büyükçekmece'ye metro ve metrobüs vaadettiğini herkes biliyor. Bütün bunlar vaadedilmişken deniz ulaşımının durdurulması ne demektir? Yetkili ve sorumlu her kimse bu sorunu çözmelidir. Yeniden ilçemize deniz yolu ulaşımını sağlamak üzere gerekli adımların bir an önce atılmasını istiyoruz. BUDO A.Ş ya da İDO ile olur onu bilemeyiz. Bizlerde Büyükçekmece halkı olarak en güzel hizmetleri alacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.