BUDO'nun Mudanya-Büyükçekmece seferleri başladı

BUDO'nun Mudanya-Büyükçekmece seferleri başladı
Mudanya'dan Büyükçekmece'ye 1 saat 40 dakikada ulaşımı sağlayacak deniz otobüsü seferlerinin ilki yapıldı
Bursa İstanbul arası deniz ulaşımında artık bir marka haline gelen BUDO, Kabataş’ın ardından İstanbul rotasına Büyükçekmece’yi de ekledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği deniz otobüsü seferleri, Mudanya İskelesi’nde düzenlenen törenle başladı. 

Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımının sorunsuz bir şekilde sağlanması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), seferlere başladığı 2013 yılından buyana deniz ulaşımının iddialı bir markası haline geldi. Mudanya - İstanbul Kabataş olarak başlayan deniz seferlerine yaz aylarında Erdek-Avşa-Marmara Adası seferleri de eklenirken, İstanbul’a ulaşımın yeni rotası ise Büyükçekmece oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği proje kapsamında Mudanya ile Büyükçekmece arasında ilk sefer sabah saatlerinde Mudanya İskelesi’nde düzenlenen törenle başladı. 

BUDO’ya iki yeni gemi
Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUDO’nun İstanbul hattında çalışan beş ayrı gemisi ile artık deniz ulaşımında söz sahibi olduğunu, alınmak üzere olan iki yeni gemi ile filonun daha da güç kazanacağını söyledi. Marmara Denizi’nin kuzeyi ile güneyinin yeni bir hat ile birbirine bağlandığını dile getiren Başkan Altepe, “Halkımızı saatler süren trafik çilesinden kurtaran bu hattın açılmasında büyük emekleri olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’a ve Burulaş’ın tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi. Türkiye ekonomisinin en önemli iki kenti olan Bursa ve İstanbul arasındaki mesafenin kısalmasının önemine değinen Başkan Altepe, “Bursa henüz Bursalıların bile tam olarak tanımadığı bilmediği doğal güzelliklere sahip. Bu nedenle İstanbulluların gelip, nefes alabilecekleri, tatil yapabilecekleri önemli bir destinasyon. İnşallah Bursa olarak bu seferlerin turizme yansımasını da kısa zamanda göreceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından BUDO’nun Uludağ isimli deniz otobüsü, İstanbul Büyükçekmece’ye hareket etti. BUDO Mudanya-Büyükçekmece tarifeli seferleri, 26 Haziran Pazar günü başlayacak olup tarifeye göre, Mudanya’dan cuma günleri 08.00 ve 16.00, pazar günleri ise 08.30 ve 16.00 saatlerinde, İstanbul’dan da cuma ve pazar günleri 10.00 ve 18.30 saatlerinde ikişer sefer yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.