Büyükçekmece, 19 Mayıs’ı şanına yakışır şekilde kutladı

Büyükçekmece, 19 Mayıs’ı şanına yakışır şekilde kutladı
2018’i "Spor ve Gençlik Yılı" ilan eden Büyükçekmece; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı gün boyu düzenlenen spor müsabakaları ve spor şöleniyle dolu dolu kutladı

Büyükçekmece Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ilçenin her bölgesinde 10 farklı spor branşlarında 1100 sporcunun katıldığı çeşitli turnuva ve müsabakalar düzenledi.

 

Futbol turnuvası, tenis turnuvası, bisiklet yarışları, güreş turnuvası, yelken yarışları, basketbol turnuvası, voleybol turnuvası, rüzgar sörfü, off road yarışması, okçuluk turnuvası ve satranç turnuvası ile gençler 19 Mayıs’ı dolu dolu kutladı.


Başkan Akgün, 99 öğrenci ile birlikte dev meşaleyi ateşledi

 

Atatürk Spor Kompleksinde gerçekleşen etkinliklerde müzikal gösteri,  zumba gösterisi, spor ve gençlik yılı tanıtım filmi, müsabakalarda başarı gösteren oyuncuların ödül töreni gerçekleşti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, turnuvalarda başarı elde eden sporculara ödüllerini takdim etmesinin ardından ellerinde meşaleler ile stadyuma giren 19 Mayıs 1919’un 99. yılını sembolize eden 99 öğrencinin, Başkan Akgün ile birlikte alandaki dev meşaleyi ateşlemelerinin ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını coşkulu bir şölene dönüştürdü.


“Sporu sevin, spor yapın”

 

Spor yapmanın hayattaki başarıya çok önemli bir etkisi olduğunu dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Biraz sonra adı 19 Mayıs Gençlik İftarı olan iftar soframıza oturacağız. Ramazanınızı da kutluyorum. Büyükçekmece’den başka herhangi bir yerde 19 Mayıs Gençlik İftarı diye bir ibare göremezsiniz. Büyükçekmece yenilikleri yapmaya devam ediyor. Bu görmüş olduğunuz saat 12’den bu yana devam eden sonunda gördüğünüz bu manzara kolaylıkla hiçbir yerde göremeyeceğiniz bir manzara. 6 yaştan herhalde 75 yaşına kadar kendini genç hisseden birçok sporsever çeşitli faaliyetlerde ödüller aldılar. Ödül almak önemli değil. Önemli olan sporu sevmek ve spor yapmak. Sporu seven kendini sever, dost ve arkadaşlarıyla ilişkisini çok rahat kurar ve kendine güveni artar. Spor yaptığınız müddetçe kendinize güveninizin artacağını ve hayatta devamlı başarılı olacağınızı unutmayınız. Bundan 99 yıl önce Samsun’a ayak basarak kurtuluş mücadelesini başlatan ve bize bu güzel vatanı armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum" diye konuştu.

 

19 Mayıs Gençlik İftarı


Başkan Akgün’ün konuşmasının ardından Büyükçekmece’de bir ilk daha imza atarak “19 Mayıs Gençlik İftarı” nı gerçekleştirildi. Atatürk Spor Kompleksini dolduran sporcu, spor kulüpleri ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 7500 kişi Ramazan’ın güzelliğini iftar sofrasında paylaştı. Büyükçekmece Belediyesi Halkın Sesi Müzik Topluluğu’nun konseri ile devam eden kutlamalar marşlar eşliğinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına yakışan bir şölene dönüştü.

               

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.