Büyükçekmece Adliyesi taşınıyor

Büyükçekmece Adliyesi taşınıyor
Aylardır Büyükçekmece adliyesi taşınıyor, Taşınacak, Beylikdüzüne mi yoksa Esenyurta mı gidecek tartışmalarına rağmen en sonunda Adliye için yer bulundu ve Mimarsinan Merkez Mahallesi E-5 Üzerinde bulunan Uğurlu Koza Plazaya taşınıyor.
Büyükçekmece Adliye Sarayı mekanının yetersiz olması nedeniyle Mimarsinan Ay merkez karşısın da bulunan Uğurlu Koza plazaya taşınıyor. Adalet bakanlığı teknik daire başkanlığından bir heyetin gelip yerin de incelediği ve karar verdiği yer on yıllığına aylık 34 bin liraya kiralandı.
Büyükçekmece adliyesi için kiralanan yer toplam yedi bin metre karelik alanın üç bin altı yüz metre karelik alanını kapsıyor. Diğer alternatif yerler arasın da en uygunu olarak kiralanan bu binada şu an ara bölmeler yapılıyor. Yaklaşık bir buçuk iki ay içerisinde tadilatı tamamlanacak olan yeni binaya Büyükçekmece Adliyesinin dörtte üçü taşınacak Araların da İcra mahkemesi, Sulh Hukuk mahkemesi, Asliye Hukuk mahkemesi ve aile mahkemeleri artık bu yeni yerin de adalet dağıtacak.
Büyükçekmece de kalmasını sağladık
Konuyla ilgili görüş belirten Ak Parti Büyükçekmece ilçe Başkanı Recep Erol ise adliyenin Büyükçekmece merkez de kalmasını başardıklarını söyledi. Erol Büyükçekmece adliyesinin fiziki şartlarının uygunsuzluğu ve küçük oluşu nedeniyle yeni yere ihtiyaç vardı. Adliyenin yetersizliği nedeniyle hala arşiv evraklar eski adliye binasın da güvensiz bir şekilde durmakta. Yeni yerin ise alternatif yerler içerisin de en uygun oluşunun yanı sıra ilçemiz merkezinde kalması da ayrı bir avantajdır dedi Erol Büyükçekmece Adliyesi için kiralanan bu yerin hem ulaşım yönünden hem de önümüzdeki zaman içerisinde Devlet Hastanesinin o bölgeye inşa edilmesi ayrıca 2011 yılında Metrobüsün gelmesiyle de daha bir cazip olacak dedi.
Hastane imzaya kaldı
 Ak Parti Büyükçekmece ilçe başkanı Recep Erol Bizim adliye şu anda üç ilçeye bakıyor. Yeni yerin alternatifleri arasında Esenyurt ve Beylekdüzü ilçelerine gitmesi olasılığı da vardı. Ama bizim mücadelemiz sonucun da Adliyenin Büyükçekmece ilçemiz merkezin de kalmasını sağlamaktı bunu da başardık. Büyükçekmece Devlet Hastanesinin de anıtlar kurulundan gelecek izine bağlı olduğunu belirten Erol eminim en kısa zaman içerisin de bu kurul izin onayını verir izin gelir gelmez de projemiz ve ödeneğimiz hazır olduğundan hemen Devlet Hastanemizin inşaatı da başlamış olur dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum