Büyükçekmece Belediyesi 61 yaşında

Büyükçekmece Belediyesi 61 yaşında
9 Şubat 1958 tarihinde kurulan Büyükçekmece Belediyesi tam 61 yıldır vatandaşlara hizmet veriyor.

4 Temmuz 1987’de Büyükçekmece’nin ilçe olmasıyla çalışmalarına daha da hız veren Büyükçekmece Belediyesi, “şehircilik” hareketiyle yola çıkarak Kumburgaz, Tepecik, Gürpınar, Kavaklı, Yakuplu, Beylikdüzü, Esenyurt, Kıraç ve Bahçeşehir Belediyeleri’nin yapılandırılmasını gerçekleştirdi.


Belediyeciliğin duayen ismi ve 6 dönemdir Büyükçekmece halkının tercih olarak belediye başkanı seçilen Dr. Hasan Akgün, 22 Mart 2008’de çıkan Büyükşehir Kanunu’yla birlikte Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt ve Başakşehir ilçelerine ayrılan coğrafyanın şehirleşmesini sağladı.


“Bu başarının en büyük destekçisi Büyükçekmece ailemdir”


 İlk günden bugüne Büyükçekmece’de emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece’mizin ilçe olmasında büyük önemi olan başta dönemin Başbakanı Sayın Turgut Özal, dönemin İçişleri Bakanı Yıldırım Akbulut, dönemin İçişleri Bakanlığı Müsteşar Özel Kalemi Sacide Bolcan'a bir kez daha büyük Büyükçekmece ailem adına şükranlarımı sunuyorum. Bu büyük coğrafyanın şehirleşmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik.

Büyükçekmece 80’li yıllardan sonra hızlıca gelişerek dünya kenti olmuştur. Bu başarının en büyük destekçisi büyük Büyükçekmece ailemdir. İlk günden bu yana Büyükçekmece’mizde emeği geçen ve ebediyete intikal eden tüm belediye başkanlarımızı rahmetle anıyorum” ifadesini kulland


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.