Büyükçekmece Belediyesi barınağını yeniliyor

Büyükçekmece Belediyesi barınağını yeniliyor
Binlerce hayvanın ihtiyaç ve bakımını sevgiyle üstlenen Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi baştan aşağı yenileniyor. Yenilenen barınak hem hayvanlar hem de ziyaretçileri için modern imkanlar sunuyor.

Özellikle çok sayıda sahipsiz köpeği bünyesinde barındıran Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan köpek kulübeleri artık büyük ve geniş kafeslerin içerisinde yer alacak.  

Kulübeler dışında da tüm barınak çevresine yapılan kaldırım, ışıklandırma ve peyzaj çalışmaları da barınağın daha yeni ve daha temiz bir görünüme kavuşmasında da büyük rol oynuyor. Yeni yuvalarından memnun gözüken köpekler artık daha özgür koşullarda yeni yuvalarında hayatlarını sürdürecek.

Barınaktaki tüm hayvanların daha rahat ve konforlu bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için sürekli yeni çalışmalar yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Barınağımızda her türden sahipsiz hayvan besliyoruz diyebilirim.  

Fakat kediler ve köpekler çoğunlukta. Barınağımız bir süredir kapasitesinin üzerinde hizmet veriyor. Yeni duruma, yeni şartlara ve kapasiteye uygun olması amacıyla yenileme çalışmaları başlattık. Köpeklerimiz için kulübelerimizi yeniledik, alanlara yeni çakıl taşları döktük. Barınağın tüm çevresine kaldırım ve peyzaj çalışmaları yapıyoruz. Bu yeni düzenleme hem hayvanlar, hem de gelen ziyaretçiler için çok daha iyi olacaktır. ‘Yaratılanı severim, yaratandan ötürü’ sözü benim için büyük önem teşkil ediyor. ”   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.