Büyükçekmece Belediyesi Cansel için sessiz kalmadı

Büyükçekmece Belediyesi Cansel için sessiz kalmadı
Büyükçekmece Belediyesi'nin "Kadına Yönelik Şiddette Sessiz Kalma" konulu seminerinin gündeminde öğretmenin cinsel tacizi sonucunda canına kıyan lise öğrencisi Cansel vardı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, her nerede olursa olsun ve biçimi ne olursa olsun, kadına şiddeti asla kabul etmiyoruz. Kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin önlenmesi için polisiye, hukuki, kültürel, ailevi ve sosyal her türlü tedbir alınmalı, en ağır cezalar uygulanmalıdır" ifadesini kullandı.

 

Katılım oldukça yoğun oldu

 

Büyükçekmece Belediyesi, "Kadına Yönelik Şiddete Sessiz Kalma" "Farklı Ama Eşit" konulu seminere ilgi büyük oldu. Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi' Bedia Muvahhit Salonu'nda yoğun katılımla gerçekleşen seminerin konuşmacıları Sosyolog Seren Eren, Uzman Psikolog Merve Mulcar, Avukat Nilgün Öztürk ve Polis Memuru Ferda Kutlu'ydu.

Kadına yönelik şiddetin konuşulduğu seminere önceki gün öğretmenin cinsel tacizi sonucunda bunalıma girip canına kıyan 18 yaşındaki lise öğrencisi Cansel Buse K. damgasını vurdu.

 

Kadına şiddet son bulsun

 

Aile içinde meydana gelen, cinsiyete dayalı, kadın üzerinde baskı ve üstünlük kurmayı amaçlayan tehdit, dayatma, kontrol içeren; psikolojik, cinsel, ekonomik, fiziksel zararla sonuçlanan, kadının insan haklarını ihlal eden her türlü eylemin kadına yönelik şiddet olduğunun belirtildiği seminerde, hukuki, kültürel, ekonomik ve siyasi faktörler tartışıldı.

 

"Şiddetle kınıyorum"

 

Seminere bir mesaj gönderen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, kadına karşı yapılan şiddet, cinsel istismar ve ayrımcılığın asla kabul edilemeyeceğinin altını çizerek; "Bugün 18 yaşında gencecik bir kızımız daha yaşama veda etti. Maalesef bu olaylara her gün yenileri ekleniyor ve bu durum toplum vicdanını da ciddi rahatsızlık yaratmaktadır.  Her nerede olursa olsun ve biçimi ne olursa olsun, kadına şiddeti asla kabul etmiyoruz. Kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin önlenmesi için polisiye, hukuki, kültürel, ailevi ve sosyal her türlü tedbir alınmalı, kadın katilleri ve kadına şiddet uygulayanlar en ağır cezaya çarptırılmalıdır. Cansel kızımıza yapılan istismarı şiddetle kınıyorum, acımız çok büyük" ifadesini kullandı.

Seminere Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Emine Türkcan Demirci, Dilek Tekin, Tarihçi Yazar Sacide Bolcan ve Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Serap Erdil de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.