Büyükçekmece Belediyesi imar affı fırsatçılarına göz açtırmıyor

Büyükçekmece Belediyesi imar affı fırsatçılarına göz açtırmıyor
Büyükçekmece ilçesi Eskice köyü mevkiindeki imar affından yararlanmak amacıyla kaçak olarak yapıldığı tespit edilen 52 yapıdan 26’sı belediye ekiplerince yıkıldı.
Büyükçekmece'de imarsız ve izinsiz yapılan kaçak yapılar Büyükçekmece Belediyesi ekiplerinin sabah erken saatlerde başlattığı çalışma ile tek tek yıkıldı.
 26 kaçak yapı yıkıldı 26 tana daha yıkılacak


Eskice köyü mevkiinde bulunan arazilerde son çıkan imar affı yasasından yararlanmak amacıyla usulsüz olarak yapılan ellinin üzerinde imarsız ev ve konteynır olduğunu tespit eden Büyükçekmece Belediyesi ekipleri harekete geçti. Ekipler, önceden adresleri belirledi. Olası gerginliklere karşılık Çevik Kuvvet ekibi de 200'ün üzerindeki belediye ekibine destek sağladı. Ekipler konteynırları vinç yardımı ile kaldırıp güvenli bir yere taşıdı. Dozerler ise kaçak olarak yapılan prefabrik evleri de birer birer yıktı. İlk etapta 52 kaçak yapıdan işlemleri tamamlanan 26 kaçak yıkıldı. Diğer kaçak yapıla ise yasal işlemlerinin tamamlanmasının ardından yıkılacağı bildirildi.

 Belediye ekipleri her türlü önlemi aldı

 Yıkım çalışmaları sırasında vatandaşların eşyalarının zarar görmesi için büyük çaba sarf eden Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, yıkım işlemi öncesinde polisle birlikte girdikleri evlerdeki eşyaları güvenli bir bölgeye taşıdı. Ekipler eşyaları dışarı çıkarırken bir yandan da evde kimsenin olup olmamasını kontrol etti. Bir eve giren zabıta ve polis yaşlı karı koca çifti gördü. Ev sahibinin beyanına göre anne ve babası orada yaşıyordu. Ancak evde sadece birer koltuk olması ve elektrik su olmaması da dikkat çekti.


“2018 yılı öncesi yapılanlar af kapsamına giriyor”


Büyükçekmece Belediyesi İmar Müdür Yardımcısı Argun Saygı ise yıkımlarla ilgili bilgi vererek, "İmar barışı süresi içerisinde 2018 yılından önce yapılan binalar imar barışı kapsamına giriyordu. Bunu suiistimal eden vatandaşların yaptıkları kaçak yapılaşmalar ile ilgili çalışmaları tespit ettik. İmar Müdürlüğü olarak ilgili encümen ve yıkım kararlarını aldıktan sonra kararın uygulanması için şu anda bütün ekiplerimiz ile birlikte kaçak inşaatları yıkıyoruz. Şu ana kadar 52 tane var 26 tanesini bunların programa aldık. Diğerlerini ise bütün işlemler tamamlanmasından sonra yıkımlarını belediyemiz tarafından yapacağız. Büyükçekmece Belediyesi olarak vatandaşların yapmış olduğu kaçak yapılaşmaları ve suistimalleri yerinde bizler yıkım kararlarını uygulayarak gidereceğiz. Sayın başkanımızın emri ile yıkım konusunda kararlıyız. İmar barışı kapsamında kalan diğer binalara zaten dokunmuyoruz. Bunu kötüye kullanan vatandaşların da yaptığı kaçak inşaatları yıkıyoruz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.