Büyükçekmece Belediyesi kendi şirketini kuruyor

Büyükçekmece Belediyesi kendi şirketini kuruyor
Büyükçekmece Belediyesi, kendi bünyesindeki sosyal tesisleri daha verimli işletebilmek ve bu tesislerin Büyükçekmecelilere daha iyi hizmet verebilmeleri adına şirket kuruyor.

Büyükçekmece Belediyesi'nin Temmuz ayı birinci oturumu Sinanoba Mahallesi, Barış Manço Parkı, Gölet Kafe'de gerçekleştirildi.

 

"Avrupa Diploması" ödülü

 

Meclis gündemine geçilmeden önce söz alan CHP Grup Başkanvekili Coşkun Tanış, geçtiğimiz ay Avrupa Parlamentosu tarafından Strazburg da Büyükçekmece Belediyesi adına kendisine takdim edilen "Avrupa Diploması" ödülünü Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e teslim etti.

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, başkanlığında toplanan Büyükçekmece Belediye Meclisi gündemde yer alan 6 madde ve ek 3 maddeyi müzakere ederek, karara bağladı.

 

 

Belediye kendi şirketini kuracak

 

Gündemin ilk maddesi olan, mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi'ne ait bulunan, modeli düşük, kullanımı ekonomik olmayan, "Araç Parkının Yenilenmesi ve Modernizasyonu" çalışmaları çerçevesinde kullanılması düşünülmeyen çeşitli iş makinesi ve araçların ihtiyaç sahibi belediyelere satılması hususu oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi, İklim Danışmanlık Organizasyon Turizm Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin tek hissedarı olan Nevzat Tercan tarafından, 5 yıl süreyle devredilmemesi şartıyla belediyeye hibe edilmesi, şirketin yüzde 100 hissesinin "Şartlı Hibe" olarak kabul edilmesi hususu Hukuk Komisyonu'na havale edildi.

 

Hukuk Komisyonu'na havale

 

Mülkiyetleri Büyükçekmece Belediyesi'ne ait bulunan, Büyükçekmece ilçesi; Celaliye Mahallesi 708 Ada 2 Parsel, 519 Ada 1 Parsel,  1344 Ada 2 Parsel,  Bahçelievler Mahallesi 558 Ada 1 Parsel, Hürriyet Mahallesi 440 ada 10 parsel, 288 Ada 14 parsel, Karaağaç Mahallesi 168 Ada 2 parsel, 1163 parsel,  Çakmaklı Mahallesi 489 parsel, 286 Ada 2 parsel sayılı taşınmazların satılması hususu oybirliğiyle Hukuk Komisyonu'na havale edildi. Tepecik Hürriyet Mahallesi'ndeki taşınmazların yeşil alana dönüştürülmesine yönelik önerge dikkate alınarak bu yerin durumunun yeniden incelenmesi amacıyla İmar Komisyonu'na havale edildi.

 

Mimarsinan Yatlimanı tarifesi

 

Gündeme dördüncü madde olarak gelen, belediye sınırlarındaki Mimarsinan Yat Limanı'nda demirleyen teknelerden alınacak "Hizmet Bedeli"nin belirlenmesi ve 2015 yılı gelir tarifesine eklenmesi hususu da oybirliğiyle Tarife Komisyonu'na havale edildi.

Gündemin son iki maddesi olan Büyükçekmece İlçesi, 26.08.1983  onay tarihli 1/1000 ölçekli Celaliye-Kamiloba Uygulama İmar Planı Plan Notu Tadilatı hususu ve 17.06.2004  onay tarihli 1/1000 ölçekli Büyükçekmece Uygulama İmar Planı Plan Notu Tadilatı konuları oybirliğiyle  İmar Komisyonu'na havale edildi.

 

"Büyükçekmece Cemevi" adı verildi

 

Temmuz ayı birinci oturumuna ek olarak gelen 3 maddeden ilki, Fatih Mahallesi'nde Aydın  Üniversitesi için tahsis edilen parsellere "Kamu Hizmetine Mahsustur" hükmü getirilmesi teklifi oybirliğiyle Hukuk Komisyonu'na havale edildi.

Büyükçekmece ilçesi sınırlarındaki içkili yerlerin krokisinin yeniden belirlenmesi maddesi ise oybirliğiyle Harita Komisyonu'na havale edildi.

Ek 3 olarak gündeme alınan oturumun son maddesi, Büyükçekmece Belediyesi'nce Güzelce'de yaptırılan cemevine isim verilmesi hususu da görüşülerek karara bağlandı. Cemevine "Büyükçekmece Cem Evi" ismin verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.