Büyükçekmece Belediyesi kültür ve tarih gezilerini sürüyor

Büyükçekmece Belediyesi kültür ve tarih gezilerini sürüyor
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün öğrencilerin tarih ve kültürel değerlere sahip çıkmaları, tarihi gerçekleri yerinde öğrenmeleri amacıyla başlattığı tarih ve kültür gezisine çıkan Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Rahmi M. Koç

Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, Büyükçekmece Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nce Eyüp'te bulunan Rahmi M. Koç Müzesi'ne götürüldü. Çocuk Meclisi üyeleri bir yandan müzeyi gezerken buradaki çeşitli atölyelere de katıldı.

 Müzenin tüm bölümleri gezildi

 İlk önce Haliç kıyısına döşenen dar hat demiryolu üzerinde işleyen nostaljik bir tren ile Haliç'ten Sütlüce'ye kısa bir gezi yapan öğrenciler, daha sonra 1944 yılında üretilen, 2. Dünya Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatına katılan Uluçalireis Denizaltısı’nı rehber eşliğinde gezdi. Müzede yer alan Atatürk Bölümü, karayolu ulaşımı, demiryolu ulaşımı, denizcilik, havacılık, yaşayan geçmiş, makineler, bilimsel aletler, iletişim, modeller ve oyuncak koleksiyonları ayrı ayrı gezildi.

 Trafik ve astronomi eğitimi

 Ulaşımla ilgili koleksiyonlar gezildikten sonra mayıs ayının ilk haftasında kutlanan Trafik Haftası’yla ilgili paylaşımlarda bulunularak, trafik işaretleri ve kuralları ile bir de bilgilendirme yapıldı. Gezide son olarak, çocuklar astronomi atölyesine katılarak, atölyede yıldızların, galaksilerin, diğer tüm gök cisimlerinin ve içinde bulunduğumuz Güneş Sistemi'nin evrendeki oluşum süreci ile ilgili eğitim alıp çeşitli videolar izlediler.

Geziye, Büyükçekmece Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Psikolog Meral Kocaoğlu ve Psikolog Ezgi Taşdemir de Büyükçekmece Belediye Meclisi üyelerine nezaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.