Büyükçekmece Belediyesi'nin gurur tablosu

Büyükçekmece Belediyesi'nin gurur tablosu
Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi'nin TEOG kurslarında başarı gösteren 150 öğrenciden en yüksek puanı alan 6 öğrenci Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan Başkan Akgün; Büyükçekmece Belediyesi'nin eğitim konusunda çok hassas olduğunu ve bir ekip ruhuyla hareket edildiğinin altını çizerek; "Tek bir çocuğumuzun bile eğitimine katkı sunabiliyorsak ne mutlu bize" diye konuştu.

 

"Eğitim milli bir meseledir"

 

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi'nin 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı'nda 6 ayrı bölgede ücretsiz açtığı TEOG kurslarına kayıt yaptıran öğrenciler 150 tanesi çeşitli okullara girme başarısını elde etti. En yüksek puanı alan 6 öğrenciye bisiklet ve eğitim seti hediye eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, eğitim konusunun milli bir mesele olduğunu söyledi.

Başkan Akgün, Türkiye'nin en önemli sorunun eğitim konusu olduğunu belirterek; "Eğitim meselesi Türkiye'nin en önemli meselesidir. Bugün Türkiye'nin başına geldiyse bu memleketin ciddi şekilde eğitim noktasındaki zayıflığından gelmiştir. Atatürk'ün göstermiş olduğu çağdaş medeniyet düzeyinden uzaklaşmamız, milli eğitimin çok sık ray değiştirmesi ve çocuklarımızın tarikat kucaklarına itilmesi sonucunda 15 Temmuz gibi olaylarla karşı karşıya kaldık" ifadesini kullandı.

 

"Herkes elini taşın altına koymak zorundadır"

 

Türkiye'de 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için herkesin eğitim konusunda elini taşın altına koyması gerektiğini kaydeden Başkan Akgün; "Çocuklarımızın eğitimi konusunda elimizi taşın altına koymazsak, çocuklarımızı tarikatların kucağına itersek, yurt yapmaz, ilköğretimden üniversiteye kadar eğitim hayatlarını doğru tesis etmezsek, Atatürk'ün kurmuş olduğu laik, demokratik düzen içerisinde cumhuriyet çocuğu olarak milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmediğimiz sürece daha çok 15 Temmuzlarla karşı karşıya kalmamız kaçınılmaz olacaktır" dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, TEOG kurslarında başarılı bir performans ortaya koyan Büyükçekmece Halk Akademisi öğretmenlerine, öğrencilerine ve velilere teşekkür etti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.