Büyükçekmece Belediyesi, sahillerdeki taş ve kayaları temizliyor

Büyükçekmece Belediyesi, sahillerdeki taş ve kayaları temizliyor
19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 64 ülkeden 1500 kültür ve sanat elçisine ev sahipliği yapan Büyükçekmece Belediyesi hizmet atağını da sürdürüyor.

Festival hazırlıklarına aylar öncesinden başlayan ekipler, kusursuz festival atmosferi için gece gündüz mesai yapmıştı. Büyükçekmece Belediyesi, festival devam ederken de ilçe halkının rahatı ve güvenliği için Kordonboyu’nda başlatılan çalışmalar sürüyor.

Can güvenliği açısından temizleniyor

Yaz mevsimlerinde İstanbul’un en çok rağbet gören Büyükçekmece sahillerinin kıyı kesimlerinde kayalık ve taşlık bölgeler Büyükçekmece Belediyesi ekiplerince temizleniyor. Kordonboyu’nda özellikle de denize girilen sahil şeridi boyunca yapılan taş ve kaya temizliği denize giren vatandaşların can güvenliği açısından büyük önem taşıyor.

“En çok rağbet gören sahiller”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu yıl da çok başarılı bir festival gerçekleştirdiklerini belirterek; “Büyükçekmece’ye özellikle de yaz mevsimlerinde gösterilen aşırı rağbet sahillerimizde yoğunluklara neden oluyor. İstanbul’da denize girilebilen en temiz sahillerden birine sahip olmamız nedeniyle denize giren kişi sayısı çok fazla. Bizde insanlarımızın can güvenlikleri ve yaralanmalarının önüne geçmek adına kıyılardaki kayalık ve taşlık bölgelerde temizleme çalışma başlattık” diye konuştu.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.