Büyükçekmece Belediyesi, su havzasına yapılan kaçakları affetmedi

Büyükçekmece Belediyesi, su havzasına yapılan kaçakları affetmedi
Büyükçekmece Belediyesi, İstanbul’un en önemli içme suyu kaynaklarından olan Büyükçekmece Gölü su havzasına her seçim dönemi öncesinde yoğunlaşan kaçak yapılaşmaya izin vermedi.

Büyükçekmece Belediyesi, Tepecik Türkoba Mahallesi, Çayırlar mevkiinde kaçak olarak yapıldığı tespit edilen 13 yapıyı yıktı.

 

Kaçak inşaatlarını yıktırmamak için direnen vatandaşların belediye ekipleri ve polisi taş yağmuruna tutunca olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Çıkan olaylarda 4 polis yaralanırken, 17 kişi gözaltına alındı.

 

Seçimleri fırsat bildiler

Seçim dönemini fırsat bilerek kaçak yapı yapan vatandaşlara belediye geçit vermedi. 24 Haziran seçimleri öncesinde de Büyükçekmece ilçesi, Türkoba Mahallesi, Tepecik Çayırlar mevkii su toplama havzasında yapılan kaçak 13 yapı Büyükçekmece Belediyesi yıkım ekipleri tarafından yıkıldı.

 

Kaçak yapıların tamamı yıkıldı


Bölgedeki kaçak yapılaşmaya karşı 24 saat nöbet sistemiyle mücadele veren Büyükçekmece Belediyesi imar müdürlüğü ve zabıta müdürlüğü ekipleri kaçak inşaatları önce tek tek tespit edip mühürledi ardından yıkımını gerçekleştirdi. Su toplama havzasına kaçak inşaat yapan şahıslar, yıkım ekibine karşı direndi. Vatandaşlar yıkıma direnince olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Yıkıma engel olmaya çalışan vatandaşlar, polislere saldırdı. Belediye ekipleri gün boyu sürdürdükleri çalışmalar sonucunda kaçak yapıların tamamını yıktı.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.