Büyükçekmece Belediyesi’nden fırınlara ani denetim

Büyükçekmece Belediyesi’nden fırınlara ani denetim
Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle ilçede bulunan fırınlar sık sık denetliyor.

Fırınlarda üretilen ekmek, pide, unlu mamullerin sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretilip üretilmediği kontrol edilirken, ekmeğin gramajına da bakıldı.

 

Ambalajsız ekmek satanlara uyarı

 

Büyükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı öncesinde başlattıkları denetimleri aralıksız sürdürüyor. Ekipler, ekmek fırını ve unlu mamul üretimi yapan işyerlerinde denetim yaparak standartlara uymayan ve gerekli hijyenik koşulları taşımayan işletmelere uyarıda bulundu.  Vatandaşların sağlıklı ve güvenli alışveriş yapması için yoğun gayret gösteren zabıta ekipleri özellikle iftar sofralarının vazgeçilmezi pide üretimi yapan iş yerlerinde, gramaj, temizlik ve üretim izinlerini de denetledi. Ayrıca Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin 1 Ocak 2016 tarihli kararına uygun olarak ekmekleri ambalajlı olarak satılıp satılmadığı da kontrol edildi.

 

Sağlık ve hijyenik üretim

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçede periyodik olarak yapılan fırın denetimlerinin Ramazan ayında da sürdürüldüğü belirterek şunları söyledi. “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, Büyükçekmece sınırları içerisinde faaliyet gösteren ekmek fırını ve unlu mamul üreten işyerlerinde denetimlerini sürdürmektedir. Vatandaşlarımızın sofrasına gelen ekmeklerin sağlıklı ve hijyenik bir süreçten geçerek gelmesi için gereken uyarıları yapıyoruz. Bu şartlara uygun olamayan işyerleri hakkında da gereken işlemler yapılmaktadır.”   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.