Büyükçekmece çocuk çalıştayına damga vurdu

Büyükçekmece çocuk çalıştayına damga vurdu
Büyükçekmece Belediyesi, 1. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi’nde kurduğu stantla çocukların bedensel ve zihinsel gelişime katkılar sunan birçok projesini ziyaretçilerine tanıttı.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Çocukların şehri Kongresi, üye belediyelerin kurduğu standlara ev sahipliği yaptı.


Çocuklara yönelik projeler


Harbiye Askeri Müzesi’nde gerçekleştirilen kongrede minik mucitlerin projelerinden el sanatlarına kadar çok sayıda etkinliğin yer aldığı stantlar, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerine yönelik projeler hazırlayan Büyükçekmece Belediyesi de açtığı stantta çocuklara yönelik projeleri tanıttı. Ayrıca standı ziyaret edenler el sanatlarına dair birçok deneyimi yaşama fırsatı buldu.


"Büyükçekmece de çocuk olmak güzel"


Yoğun işlerinden dolayı harbiye Askeri Müzeyi ziyaret edemeyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’de çocukların sanata yönelik kolay ulaşılabilir kültürleri bir araya getirerek dünya vatandaşı olabilecek bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.


Başkan Akgün, “Çocuklarımızı birçok kültürel ve sosyal etkinlikte bulundurarak onları başta kendilerine olan güveni arttırıyoruz. Uluslararası kültür ve sanat festivalinde dünya çocuklarıyla buluşturuyoruz. Çocuk hakları masamızla haklarını savunuyor aileleri bilinçlendiriyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.