Büyükçekmece Dalyan’da yaşam yeniden renklendi

Büyükçekmece Dalyan’da yaşam yeniden renklendi
Büyükçekmece Belediyesi'nin Dalyan bölgesinde gerçekleştirdiği balçık temizleme çalışmaları sonrasında göldeki hayat yeniden renklenmeye başladı.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Büyükçekmece Dalyanı’nda yapılan temizliğin ardından Yaban Ördekleri ve Kara Sırtlı Martı’lar Büyükçekmece’de kendisine yeniden yaşam alanı buldu.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından alınan kararla Büyükçekmece Dalyanı’nda bulunan atık maddeler ve çevresi temizlenmişi. Yapılan temizliğin ardından Büyükçekmece’ye uğramayan kuş türleri Dalyan ve çevresinde kendisine yeniden yaşam ortamı buldu. 

"Avcılara geçit vermeyeceğiz"

Belirli günlerde hayvanları fotoğraflamak için Dalyan'a gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  uzun yıllardır göl ve baraj çevresinde almış olduğu tedbirlerin olumlu yönde etki gösterdiğini ifade ederek, “Tüfeğini alıp buraya avlanmaya gelen insanlar vardı. Bizlerde bunu zabıta ve polisle ortaklaşa tedbir aldık. Avcılığı tamamen burada kuruttuk diyebilirim. Buralarda Kara Sırtlı Martlı hiç görmemiştik diyebilirim. Kara Sırtlı Martı, Sumru, envai çeşit türde renkte yabani ördekler, kara batak, balıkçıl ve birçok kuş şehrimizi ziyaret etmeye başlaması sevindiricidir” dedi.

’’Balık türleri de arttı’’

Dalyan’da yapılan temizlik sonrası balık türlerinin de arttığını ifade eden Başkan Akgün, “1 yıl içerisinde bu kadar çok balık türünün geleceğini tahmin etmemiştik. Hem balık hem kuş hem de bitki florası bakımından Büyükçekmece Gölü  ve çevresinde her geçen gün zenginliğimiz artmaya başladı. Bu 15 -20 yıldan beri aldığımız tedbirlerin bir sonucu olarak gözüküyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.