Büyükçekmece'de belediye yok!

Büyükçekmece'de belediye yok!
AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal, seçim çalışmaları kapsamında Tokatlılarla bir araya geldi. Büyükçekmece'deki eksikliklere dikkat çeken Uysal, “Yol yok, imar planı yok hiçbir şey yok. Yani belediye yok” dedi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal 31 Mart Yerel Seçimlerine 12 gün kala temposunu arttırarak seçim çalış çalışmalarını sürdürüyor. Sabah saatlerinde Büyükçekmece’de faaliyet gösteren fırıncı esnafı ile bir araya gelen Başkan Uysal daha sonra da Malatya Pazarı Kuruyemiş Fabrikasını ziyaret ederek işçilerle sohbet etti. Büyükçekmece projelerini anlatan Uysal 31 Mart Yerel Seçimleri için destek istedi.

Büyükçekmece’yi mahalle mahalle gezip vatandaşlarla ve esnafla birebir iletişim kuran Uysal öğleden sonra da Fatih Mahallesi’ndeki esnafı ziyaret etti. Esnafın ve mahallelinin sorunlarını dinleyen Uysal, karanfil dağıttı ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bayrağı öpüp alnına koydu

Başkan Uysal’ın gün içindeki yoğun programı akşam saatlerinde Tokatlılar Derneği tarafından Çanakkale Zaferi’nin 104. Yılı dolayısıyla düzenlenen “Şuhedaya Vefa, Ecdada Dua” programıyla devam etti. Bin 500’ün üzerinde Tokatlının katıldığı program Kuran-ı Kerim tilaveti ve ardından Çanakkale Zaferi’ni anlatan video gösterimi ile başladı. Duygusal anların yaşandığı anma programına ayrıca AK Parti Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik ve ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu katıldı. Çanakkale Savaşı'nın 104. Yılı seneidevriyesinde o dönemin asker kıyafetlerini sembolik olarak giyen gençler Başkan Uysal'a Türk bayrağı takdim etti. Başkan Uysal da bayrağı öpüp alnına koydu ve asker nizamında geri verdi.

İnşallah kazanacağız

Başkan Uysal burada yaptığı konuşmada, “Çanakkale Zaferi’ni bize yaşatan şehitlerimizi, vatanımız ve milletimiz için şehit olan bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi. 31 Mart’a kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinin devam ettiğini belirten Başkan Uysal, “İnşallah 31 Mart Yerel Seçimleri’nde İstanbul’u, İstanbul’un geçmişinde çok emeği olan Binali Yıldırım kazanır ve devir teslimi ona yaparız. Aynı zamanda Büyükçekmece’nin Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayıyım. İnşallah 31 Mart’tan sonra biz de burada ilçe belediye başkanlığını devir teslim alırız” dedi.

Ne yapılacak söyleyelim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması ile birlikte belediyecilik anlayışının değiştiğini ve bu değişimden Büyükçekmece’nin nasibini almadığını kaydeden Uysal şöyle devam etti: “Bundan dolayı Büyükçekmece’de her şey değişecek diyoruz. Büyükçekmece bundan 30-40 yıl önce İstanbul’un en güzel ilk 3, ilk 5 ilçesi arasında gösterilirdi. Ama şimdi bunu söylemek imkansız. Yol yok, imar planı yok hiçbir şey yok. Yani belediye yok. ‘Büyükçekmece’de ne yapılacak’ diye sorulduğunda bu yüzden, ‘her şey yapılacak’ diyoruz. 25 Kayıp Yıla 25 Dev Proje dedik ama bu projeler içinde saymadığımız, yapılacak o kadar çok proje var ki. Biz Büyükçekmece’yi şehir yapacağız. Büyükçekmece İstanbul’un coğrafi olarak en güzel ilçesi ise belediyecilik hizmetleri geldiğinde de İstanbul’un yaşanılabilir en güzel ilçesi olacak.”

Başakşehir'den İBB'ye

İstanbul’a geldiği 1983 yılından beri Tokatlılardan her zaman destek gördüğünü de belirten Mevlüt Uysal konuşmasına şöyle devam etti: Başakşehir’de belediye başkanlığı yaptığım dönem oy veren – oy vermeyen herkes biliyor ki başarılı bir belediye başkanlığı yaptım. Bizlerin Başakşehir’deki başarılarında Tokatlı hemşerilerimizin desteği çok fazladır. Bundan dolayı da sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü oradaki başarımız bizi Büyükşehir Belediye Başkanlığına götürdü. Başakşehir’de Tokatlılar bize nasıl sahip çıktıysa Büyükçekmece’de de sahip çıkacaklardır. Bu konuda bir endişemiz yok.”

Dar gelirliler için konut

Başakşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde dar gelirli vatandaşlar için konut yaptıklarını ve bu konutların bir benzerini de Büyükçekmece’de yapacaklarını belirten Uysal, “TOKİ şuanda Türkiye genelinde yaptığı 50 bin konutun 4 bine yakınını Başakşehir’de yapıyor. Çünkü ilçe belediye başkanlığımız döneminde orada arsa yeri ürettik ve o konutlar o yüzden yapılıyor. Burada da o konutları yapabiliriz. Başakşehir gibi bir yeri İstanbul’un en güzel ilçesi yaptıysak Büyükçekmece’yi ondan daha güzel yaparız. Bana diyorlar ki, ‘Başkanım Başakşehir’de yaptıklarınızın aynısını yapacak mısınız?’ Ben de onlara diyorum ki, ‘Başakşehir’de yaptıklarımızın aynısını burada yapacaksak niye gelelim? Başakşehir’de kalfaydık. Şimdi usta olduk Büyükçekmece’de daha iyisini yapacağız.’ Biz burada daha iyilerini yapmalıyız ki kendimizi geliştirdiğimizi ortaya koyalım” ifadelerini kullandı. Başkan Uysal konuşmaların ardından salonu dolduran Tokatlılarla hatıra fotoğrafı çektirerek bir süre hasbihal etti ve başka bir programa katılmak için daha sonra salondan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.