BÜYÜKÇEKMECE'DE Spesifik bir satış kararı

BÜYÜKÇEKMECE'DE Spesifik bir satış kararı
Büyükçekmece Belediye Meclisi eylül ayı ilk toplantısını yaptı. Mecliste mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi'ne ait olan ve uzun süreliğine kiraya verilen iki eğitim tesisinin satışı gündeme geldi. Başkan Hasan Akgün böyle bir satışın Türkiye'de i
 Büyükçekmece Belediye Meclis toplantısı Eylül ayı birinci oturumu Kamiloba Mahallesi’ndeki Yılmazlar Kıraathanesi’nde gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hasan Akgün, yeni eğitim ve öğretim yılının öğrenci, öğretmen ve veliler için başarılı bir eğitim yılı olmasını dileyerek, Kumburgaz Kuva-yi Milliye İlkokulu ve Güzelce Nezihe - Hasan Kılıç Anadolu Lisesi için 10 veya 11 Eylül tarihinde açılış töreni yapılacağını belirtti. İlk toplantıda ayrıca CHP listesinden meclis üyesi seçilen Özkalp Beyaz, istifa ederek İYİ Parti'ye geçti.

İki büyük parsel satılıyor

Mecliste gündeme belediyeye ait parsellerin satılması gündeme geldi. İlk olarak mülkiyeti belediyeye ait Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan 4 bin 760 metrekare parselin satılması görüşüldü. Bu satış incelenmek üzere oybirliği ile komisyona havale edildi. Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan bin 414 metrekare başka bir parselin satışı da komisyona havale edildi.

Geniş bir komisyon kurulacak

Yine mülkiyeti belediyeye ait olan ve uzun süreli olarak kiraya verilen Ekinoba Mahallesi'ndeki özel eğitim tesis ile Fatih Mahallesi'nde bulunan fakülte ve yüksek okul tesisinin de satılması görüşüldü. Belediye Başkanı Hasan Akgün, bu satışın spesifik olduğunu belirterek, "Geniş bir komisyon kuracağım. Bu komisyonda 4 CHP'li 2 AK Partili, 2 müfettiş, bir Sayıştaycı ve benim bir avukatım olacak. Bu Türkiye'de ilk defa olacağı için satıp satmayacağımıza bu komisyon karar verecek. Türkiye belediyeciliğine yeni bir alt yapı kazandırmak istiyorum. Karar alacağız da sonucuna hukukçular karar verecek" dedi. AK Partili Sami Sertadım ise ortada karma bir sözleşme olduğunu belirterek, "29 yıllığına kiraladığımız bir yerin üzerine bina yapılmış. Bu durumda ihaleye çıkıldığında rekabet ortamı oluşturamazsınız. Satılması yönünde bir karar alındığında 'görevi kötüye kullanma' suçu ortaya çıkar" açıklamasını yaptı.

Adliyeden bedel istenecek

CHP Grubu Meclis'e ek bir önerge sunarak, mülkiyeti belediyeye ait olan Fatih Mahallesi'ndeki 2007 tarihinden itibaren adliye binası olarak kullanılan binanın bedelsiz adalet bakanlığına tahsis edildiğini, ekonomik şartların belediyeyi olumsuz etkilediğini ve 12 yıldır bedelsiz olarak kullanılan adliye binasının tahsisinin iptal edilmesini talep etti. Önergede ilgili yerin rayiç bedel karşılığında bakanlığa kiralanması talep edildi. Önerge oy birliğiyle gündeme alındı.

Ürün satışı gündemde

Mecliste gündem dışı söz alan AK Partili Hasan Bacıoğlu, Büyükçekmeceli çiftçilerin ürünlerini satabilmesi için belediyenin proje geliştirmesini talep etti. Belediye Başkanı Akgün ise 2 yıl önce Meclis'te böyle bir karar alındığını ifade ederek, "Tek tek çiftçilerimizi gezdik görüşlerini aldık. Sonra baktık ki bizim çaldığıjmız ile onların çaldığı aynı değil. Çiftçiler dedi ki 'biz tarlamızın yanından satmadığımız da çok kötü olur.' Biz de çeki düzen verilmesini istedik" açıklamasını yaptı.

Halkın önünü açacağız

Eylül ayı birinci meclis oturumunu kapatan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’deki imar planlarıyla ilgili açıklama yaparak, "İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ve Ekim ayı toplantılarında Celaliye ve Kamiloba ile ilgili imar planları özel olarak gündeme getirilecek. Bununla ilgili ekip çalışmaları yapılacak. Altyapısı hazırlanmıştır. Bir an önce biraz da budanmış olan imar planlarımız Celaliye, Kamiloba, Kumburgaz ve Güzelce mahallelerinin planları bitecek arkasından da Tepecik ve Türkoba planlarının çalışması devam edecek. Yapacağız ve bitireceğiz, halkımızın önünü açacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.