Büyükçekmece heyeti Bosna Hersek'ten döndü

Büyükçekmece heyeti Bosna Hersek'ten döndü
Ziyaretin çok verimli geçtiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı DR. Hasan Akgün; "Dost ve kardeş ülke Bosna Hersek'de gerçekleştirdiğimiz temaslar sonucunda tarihten gelen bağlarımızın daha da güçlendiğine inanıyorum" dedi.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığındaki belediye meclis grubu, Bosna Hersek'deki incelemelerini tamlayarak yurda döndü.

Büyükelçi Erginay'a ziyaret
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye meclis üyeleri ile birlikte Bosna Hersek'e 4 günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. Bosnalı rehberin eşliğinde tarihi ve kültürel mekanlarda incelemelerde bulunan Büyükçekmece heyeti,  ilk olarak Saraybosna Savaş Müzesi ve o dönem kullanılan yardım tünellerini gezdi.
Türkiye'nin Bosna Hersek Büyükelçisi Cihad Erginay'ı makamında ziyaret eden Başkan Akgün ve meclis üyeleri, daha sonra 5 Aralık tarihinde düzenlenecek olan şehit, gazi, engelli ve yardıma muhtaç aileler yararına yapılacak olan kermesin hazırlık çalışmalarını incelediler. Büyükelçi Cihad Erginay'ın eşi Tomris Erginay'ın koordinatörlüğünde gerçekleşecek kermes için Büyükçekmece ekibi de yanlarında getirdikleri hediyeler ile destek verdiler.

Bakanlıklar düzeyinde görüşmeler yapıldı
Bosna Hersek'in Başkenti Saraybosna'da bulunan Stari Grad Belediyesi'ni ve Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajric'i makamında ziyaret eden Başkan Akgün ve belediye meclis üyeleri, Başkan Hadzibajric'in çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan Akgün, Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajric'e, Büyükçekmece'de yapımı devam eden ve hayata geçirilecek olan projeler hakkında bilgi verdi. Bosna Hersek'in Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakovıc, Çevre ve Şehircilik Bakanı Cedomir Lukic, Ekonomi Bakanı Jasmin Halebic ve Ulaştırma Bakanı Dr. Mujo Fiso ile heyetler arası görüşmelerde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve belediye meclis üyeleri, 4 günlük gezinin ardından yurda döndü.
İlişkilerimizi geliştirdik
Bosna Hersek'e gerçekleştirilen ziyaretin her iki taraf açısından da son derece verimli geçtiğinin altını çizen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Dost ve kardeş ülke Bosna Hersek ve Karadağ ziyaretimiz sırasında o bölgelerin yetkilileri ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Tarihten gelen dostluk ve kardeşlik bağlarımızın bu gezi ile daha da perçinlediğine inanıyorum. Bizi en iyi şekilde ağırlayan Bosna Hersek ve Karadağ'lı dostlarımıza Büyükçekmece Belediye Meclis Grubu adına teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.