Büyükçekmece İnsan Hakları Komisyonu toplandı

Büyükçekmece İnsan Hakları Komisyonu toplandı
Büyükçekmece İnsan Hakları Komisyon Toplantısı'nda konuşan Kaymakam Dr. Mehmet Özel, insanın kendisini dünyanın tek sahibi olarak gördüğünü belirterek, "Bir dereye moloz dökerek o dereyi mahvediyorsanız bu da insan hakkıdır. Bu dünyada yaşayan h

İstanbul Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert'in de üyesi olduğu, Büyükçekmece İnsan Hakları Komisyon'u Büyükçekmece Kaymakamlığı'nda toplandı. Toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Dr. Mehmet Özel çok önemli açıklamalarda bulundu. "İnsan Hakları Komisyonumuz ihtiyaç olduğu sürece senede en az bir defa toplanmak durumunda" diyen Özel, "CİMER başta olmak üzere dileyen yurttaşlarımız bize elektronik ortamda, telefonla, şikayet kutumuzla ve bizzat gelerek şikayette bulunabilir. Büyükçekmece ilçesi bir markadır. Bizlere düşen bu markayı büyütmek. Buradan güzel hikayeler çıkartmak. Kendi ayağımıza kurşun sıkar gibi ilçemizi sorunlu ve problemli bir kent gibi göstermemek gerek" açıklamasını yaptı.

Ayda 10 toplantı yapıyoruz

Komisyon üyeleriyle sık sık bir araya gelemediklerini dile getiren Özel, "Biz zaten toplantılarımızı yapıyoruz. Ayda 10'dan daha fazla toplantımız var. Güvenlik toplantıları, eğitim toplantıları yapıyoruz. Her hafta vakıf mütevelli heyet toplantımız var. Belediye Başkan Yardımcımız da katılıyor. Bu toplantıda sosyal yardımların dağıtımını yapıyoruz. Biz Kaymakamlık olarak elimizden geleni yapıyoruz. Fakat insanların bizim çalışmalarımızı nasıl algıladığı önemli. Bizim verdiğimiz hizmetlerden ne derece memnun olduklarını bilmek önemli. Bu toplantıları bu maksatla yapıyoruz. Bu amaçla burada toplandık. Senede bir kere toplanıp bu konuları konuşmamız gerekir" ifadelerini kullandı.

Her türlü şiddet hak ihlalidir

İnsan hakları tabirinin çok geniş bir yelpazeyi kapsadığını dile getiren Özel, "Kötü muamelenin içerisinde ille de fiziki müdahale kast edilmiyor. Bu psikolojik ya da sözlü şiddet olabilir. Bir yerdeki hizmetin kalitesinin düşüklüğü olablir. İnsanlarımızın işi zamanında görülmemiş olabilir. Bu da bir insan hakkıdır. Bizim medeniyetimiz bunu kul hakkı olarak ifade etmiştir. Aldığımız hizmetin kalitesi de insan hakkı çerçevesine girer. Yoksa elbette kast edilen işkence değildir" bilgisini verdi.

Tek sahip biz değiliz

Toplumun içerisinde meydana gelen hukuksuzlukların da insan hakları kapsamında değerlendirilebileceğini ifade eden Kaymakam Özer, "Hayvanlara yapılan eziyetten alın da usulsüz olarak olmadık yere moloz dökmek de insan hakkına girer. Bir dereye moloz döküyorsanız, o dereyi mahvediyorsanız bu da insan hakkıdır. Doğaya tecavüz de döner dolaşır insan hakkına girer. Biz insan olarak dünyanın tek sahibi olarak kendimizi görüyoruz. Ama değiliz. Bu dünyada yaşayan her canlı bu dünyanın sahibidir. Bitkiler de ve dahi hayvanlar da bu dünyada yaşayan varlıklardır. Biz sanki tek varlıkmışız gibi kendimizi tek mülk sahibi olarak görüyoruz. Bizim hayvana yaptığımız bir fiziki müdahale de sonuç itibariyle bizi etkiler. Hem doğaya hem hayvanlara hem de insanlara yapılan kötü muameleler bu çerçevede değenlendirilebilir" açıklamasında bulundu.

Büyükçekmece İnsan Hakları Komisyon Üyeleri:

Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel

Damga Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mert

Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Adem Yazır

AK Parti Temsilcisi Meltem Tuna

CHP Temsilcisi İhsan Çalışkan

MHP Temsilcisi Zeki Altan

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcisi Coşkun Bartan

Beykent Üniversitesi Temsilcisi Mücahit Kılıç

Hazine Avukatı Adem İzki

Şube Müdürü Berrin Aksoy

STK Temsilcisi Kemal Dede

Muhtar Alkış Barış

Okul Aile Birliği Temsilcisi Harun Arslan

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Temsilcisi Hüseyin Gül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.